Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


1 червня - День захисту дітей

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

     В Україні 1 червня щорічно відзначається День захисту дітей, який встановлений Указом Президента від 30 травня 1998 року. Конвенція ООН про права дитини була одноголосно прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада в 1989 року - через 30 років після прийняття Декларації прав дитини і через 10 років після оголошення Міжнародного року дитини. У ній викладено, які дії і що саме повинні здійснювати держави, їх уряди, неурядові організації, засоби масової інформації і приватні особи для забезпечення дотримання прав дітей стосовно кожної дитини. Сьогодні у світі понад 96% дітей живуть в країнах, які зобов'язалися захищати їх права, ратифікувавши Конвенцію ООН про права дитини. За даними ЮНІСЕФ в Україні, дитяче населення країни (кількість осіб у віці до 18 років) становить більше 8 мільйонів. В Україні Конвенція ООН про права дитини набула чинності 27 вересня 1991 року. За роки незалежності в Україні розроблено і прийнято законодавство про охорону дитинства, що відповідає європейським стандартам, Конвенції ООН з прав дитини.

     Першого дня літа у багатьох країнах також відзначається Міжнародний день дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийняте в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві. Після Другої світової війни, коли проблеми збереження здоров'я і благополуччя дітей були як ніколи актуальні, в 1949 році в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинну боротьбу за забезпечення міцного миру як єдиної гарантії щастя дітей. У 1950 році 1 червня був проведений перший Міжнародний день захисту дітей, після чого це свято відзначається щорічно.

1 червня – Міжнародний день захисту дітей

     Це добре і радісне свято. Разом з тим, це один з найважливіших днів у календарі, який покликаний нагадати нам, дорослим, про відповідальність за благополуччя і щастя дітей. Діти – найдорожче багатство кожної  людини. Вони майбутнє держави, яке формується у сьогоденні. Заради їх щастя ми готові долати всі труднощі і перешкоди. В них – надія на щасливе майбутнє наших сімей, всього українського роду.

     На жаль, так складається життя, що не всім малюкам пощастило мати батьківську любов та материнську ласку. Саме для таких дітей службою у справах дітей спільно з відділом культури і туризму райдержадміністрації, районним будинком культури 1 червня було організовано і проведено районне свято.

   1 червня – Міжнародний день захисту дітей

     Близько 60 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які стали учасниками заходу, опікунів та піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів привітали голова районної державної адміністрації Юрій Твердохліб та голова районної ради Станіслав Гринчук. Очільники району побажали дітям рости здоровими і щасливими, а для цього районна влада прикладатиме максимум зусиль. Щиро дякували за турботу та піклування опікунам та піклувальникам, прийомним батькам та батькам-вихователям.

   З рук керівників району діти отримали подарунки.

   1 червня – Міжнародний день захисту дітей

     Всі діти гарно відпочили, переглянули мультиплікаційні фільми в форматі 3-D, показ яких організував директор Жмеринської кіновідеомережі і кіновідеопрокату Є.Москва. Учасникам свята була запропонована конкурсно-розважальна програма, вони мали змогу продемонструвати номери художньої самодіяльності і отримали подарунки та сувеніри на згадку про свято. В рамках реалізації районної програми «Соціальний захист і підтримка дітей незахищених категорій» на 2011-2016 роки» з районного бюджету було виділено кошти в сумі 15 тис. грн. та надано матеріальну допомогу кожній дитині даної категорії, що виховується в сім’ях опікунів-піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів нашого району.

 1 червня – Міжнародний день захисту дітей