Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


11 вересня відбулась нарада з керівниками територіальних громад

Нарада зі злободенних питань життєдіяльності району відбулась 11 вересня 2018 року під керівництвом голови районної ради Василя Малярчука, першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Монастирського, заступника голови райдержадміністрації Олега Матвієнка, за участю селищного, сільських голів, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ.

Успішно впроваджується в районі медична реформа. Доказом того є результат підписання з сімейними лікарями Декларацій. На сьогоднішній день 57,2 % жителів Жмеринщини обрали свого лікаря. Шість лікарів перетнули рубіж в 1800 підписаних декларацій. З даного питання, а також про реалізацію в районі Державної програми «Доступні ліки» інформував начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Олександр Ярмоленко.

Певну дискусію у керівників територіальних громад викликало питання про прийняття у комунальну власність сільських, селищної рад та утримання фельдшерсько – акушерських пунктів. Вислухавши аргументи керівників району, сільські, селищний голови прийняли дану пропозицію.

Про стан повторного виконання робіт з нормативно – грошової оцінки земель населених пунктів району у 2018 – 2019 роках, відповідно до плану-графіку та стан сплати земельного податку фізичними особами інформувала головний спеціаліст відділу у Жмеринському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Аліна Садовська.

Начальник Жмеринського управління Головного управління ДФС у Вінницькій області Оксана Кузевич довела до відома присутніх інформацію про стан сплати земельного податку фізичними особами та надання рішень сільських та селищної рад щодо ставки місцевого податку для наповнення баз даних оподаткування.

Активне обговорення у керівників територіальних громад викликало питання оподаткування земельних ділянок лісогосподарського призначення. Роз’яснення з даного питання надали директор державного підприємства «Жмеринський лісгосп» Петро Бендера та директор дочірнього підприємства «Жмеринський райагроліс» Вінницького обласного спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» Олександр Скворцов. В ході розмови було прийнято рішення про встановлення єдиної ставки орендної плати за лісові землі.

Про організацію в районі заходів щодо роздільного збирання сміття, встановлення відповідних контейнерів та облаштування місць збору вів мову заступник голови райдержадміністрації Олег Матвієнко. Ним наголошено на високу адміністративну відповідальність за недотримання вимог відповідного законодавства, а також доведено до відома присутніх алгоритм подальшого поводження з твердими побутовими відходами.

Начальник відділу містобудування, архітектури та інфраструктури Іван Побережний інформував про готовність об’єктів соціальної сфери до опалювального періоду.

Військовий комісар Жмеринського об`єднаного міського військового комісаріату Тарас Андрійчук, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Монастирський, старший офіцер відділення комплектування Жмеринського об`єднаного міського військового комісаріату Михайло Попович та заступник начальника – начальник сектору кадрового забезпечення Жмеринського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Богдан Порощук вели мову про покращення роботи з організації та проведення призову громадян України на строкову військову службу восени 2018 року, оповіщення призовників, їх виклик до Жмеринського об`єднаного міського військового комісаріат, утворення робочої групи сприяння розшуку призовників, що не з’являються у військовий комісаріат.

Використані матеріали сайту Жмеринської райдержадміністрації

нарада 11.09.18

нарада 11.09.18

нарада 11.09.18

нарада 11.09.18

нарада 11.09.18

нарада 11.09.18