Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


19 січня ми з усім православним світом відзначаємо велике свято — Богоявлення Господнє!

Водохреще, а у Православному календарі Богоявлення Господнє, завершує низку Новорічних і Різдвяних свят.

Стало вже традицією відмічати його у територіальних громадах району. У кожному населеному пункті це свято відзначають по-особливому, але спільним для всіх є купання після проведення обряду Богослужіння і освячення води.

Другий рік поспіль Северинівська громада проводить районний захід, організація якого лягла на плечі сільського голови – Христюка Олександра Устиновича та районного Будинку культури.

Більше 200 чоловік, не дивлячись на семиградусний мороз, випробували себе у крижаній воді, а все тому, що тон власним прикладом у хрещенському обряді купання задали, як завжди, голова районної державної адміністрації Твердохліб Юрій Михайлович та голова районної ради Малярчук Василь Григорович.
 
Перед купанням вони привітали усіх присутніх з Водохрещем та побажали злагоди і процвітання у кожній родині.
Смачними пиріжками, салом, гарячою юшкою частували гостей господарі с. Северинівка.

Святкового настрою додавали мелодійні пісні співочих колективів: колективу художньої самодіяльності Северинівського сільського Будинку культури, народного аматорського фольклорного колективу «Калина» Кудіївецького сільського Будинку культури, народного аматорського колективу троїстих музик «Рій» районного Будинку культури.
 
Свято вдалось на славу!