Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


24 сесія районної ради

24 грудня в залі засідань районної ради відбулась 24 сесія районної ради 6 скликання. На початку сесії голова районної ради С. Гринчук привітав працівників архівних установ району з професійним святом.

Відбулась сесія районної ради

«Завдяки Вашій професійній діяльності стали можливими доступ до документальної бази досліджень, утвердження історичної правди і справедливості.

Сердечно бажаємо вам творчої енергії, вдалих пошуків, цікавих знахідок, нових успіхів у досягненні вашої високої професійної мети», -- зазначив він у вітальному слові та відзначив Подяками колективи комунальної установи «Жмеринський районний трудовий архів» та архівного відділу райдержадміністрації.

18 грудня  відбулись засідання постійних комісій, на яких було розглянуті проекти рішень з 23 питань. У цей період поступила пропозиція розгляд питання  “Про затвердження квартального звіту про виконання районного бюджету за 12 місяців 2013 року” перенести на  наступну сесію. Тому на сесії розглядалось 22 питання.

Відбулась сесія районної ради

Основні зміни до  рішення 17 сесії районної ради 6 скликання від 24.12.2012 року “Про районний бюджет на 2013 рік” висвітлив начальник фінансового управління райдержадміністрації В.Гамарник. Також він виступив з інших фінансових питань, пов’язаних із виконанням районного бюджету. Сесією були затверджені деякі програми соціально-економічного розвитку окремих галузей, питання, що відносяться до урегулювання земельних відносин, природоохоронної діяльності.

Відбулась сесія районної ради

Був прийнятий ряд програм соціального спрямування, адже у 2015 році ми відзначатимемо 70-річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні, а у наступному році 70-річниці визволення району, області, України від німецько-фашистських загарбників

Програмами передбачається розв’язання ряду проблем по роботі з ветеранами, а заходи спрямовані на посилення турботи про людей похилого віку, надання необхідної допомоги у вирішенні соціально-побутових питань. Вирішення цих питань полягають у:

посиленні уваги до потреб цієї категорії населення, забезпеченні належного соціального захисту та задоволення їх життєвих потреб;

залученню спонсорської допомоги підприємств, установ та організацій усіх форм власності;

поліпшенні умов проживання інвалідів війни, наданні адресних допомог потребуючим громадянам;

забезпеченні ефективної роботи районної організації ветеранів України для виконання статутних завдань;

здійсненні патріотичного, морального та трудового виховання молоді на кращих традиціях життя та діяльності старшого покоління.

 Відбулась сесія районної ради

Також була прийнята Програма розвитку та підтримки територіальних громад Жмеринського району на період 2014 – 2015 років, яка була розроблена з метою підтримки ініціатив територіальних громад Жмеринського району, спрямованих на активізацію участі громадського сектору в розбудові громади, розвиток навиків самоорганізації населення, залучення додаткових ресурсів для вирішення соціальних проблем громад району, покращення благоустрою  населених пунктів.

Усі рішення  приймались одноголосно.

Відбулась сесія районної ради

Наприкінці сесії голова районної ради С. Гринчук сказав, що наближаються новорічні та різдвяні свята.

«Минає 2013 рік, нехай він  запам'ятається як ще один пройдений етап життя, який чомусь навчив , щось дав для подальшого. Він приніс чимало доброго, і нехай всі його досягнення і перемоги примножаться у новому році, повному відкриттів та урочистостей! Попереду реалізація планів і виконання бажань.

Нехай все задумане в Новорічну ніч - трапиться , заплановане - втілиться , нездійсненне - збудеться! Нехай чари Новорічної ночі торкнуться кожного , а різдвяні ангели , тихо записуючи ваші бажання , сприяють їх втіленню весь наступний рік», -- такі слова пролунали у вітанні.

Побажав усім присутнім у Новому Році щастя, здоров'я, удачі, вірних друзів і щирих людей на дорозі життя.