Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


25 років Організації ветеранів України

        Зі щемом в душі та вдячністю в серці 28 березня 2012 року Жмеринський район відзначав 25 - річницю створення ветеранської організації, яка об’єднує в своїх рядах ветеранів Великої Вітчизняної війни,  праці, військової служби, дітей війни,  пенсіонерів, громадян, які захищали державу від фашистських загарбників, самовіддано відбудовували зруйновану державу і зараз працюють на розбудову незалежної демократичної України.

         Урочистий захід  з нагоди ювілейної дати відбувся в районному будинку культури за участю єдиного у Вінницькій області Героя Радянського Союзу, генерал – майора у відставці  І.Ковальова, голови райдержадміністрації Ю.Твердохліба,  районної ради В.Малярчука, голів первинних ветеранських організацій, сільських та селищного голів, громадськості району.

        

Делегація ветеранів віддала шану загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років покладанням вінка та квітів до пам’ятника.

         В своєму виступі голова районної організації ветеранів А.Паламарчук ознайомив присутніх із історією створення організації, щиро подякувавши своїм попередникам за самовіддану працю.     На сьогоднішній день районна організація нараховує понад 10 тисяч членів організації. Із них: інвалідів війни та учасників бойових дій – 291 ( в т.ч. що безпосередньо    брали  участь в б.д. в ВВв -127 чол.), учасників війни – 1989,  дітей війни – 5196, ветеранів праці та збройних сил – 1028,  вдів чоловіки яких загинули на фронті – 27,  пенсіонерів – 1289 .    За роки діяльності   організації ветеранів було сплановано та проведено ряд важливих заходів різного спрямування і в першу чергу – це соціальний захист ветеранів усіх без винятку категорій, надання їм різного виду допомог та послуг.

       З цією метою безумовно особливу увагу президія ради приділяла саме своїм первинним осередкам щодо підвищення їх ролі, впливу, а інколи вимогливості у співпраці з органами місцевого самоврядування, господарськими, комерційними структурами, систематично надавалась допомога різних видів ветеранам, які вкрай цього потребують.

        


        Анатолій Григорович висловив слова великої вдячності головам райдержадміністрації та районної ради за піклування, турботу, розуміння становища й проблем наших ветеранів.

         Щиро дякували ветеранам за їхню активну життєву позицію, небайдужість, участь у громадському житті району та сільських територіальних громад очільники району. Голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб передав присутнім привітання та найкращі побажання від голови Вінницької облдержадміністрації М.Джиги, зазначивши    районна державна адміністрація, як і обласна влада та держава в цілому приділяє належну увагу потребам старшого покоління, забезпеченню належного соціального захисту ветеранів війни. Про це свідчать      ініціативи, оголошені Президентом України Віктором Януковичем.  Адже впровадження нової соціальної політики – це безперечно дієвий крок до покращення життя людей.  

         Голова районної ради В.Малярчук відмітив, що  життєвий і бойовий досвід, моральні й духовні якості, притаманні ветеранам  мають велике значення для виховання патріотизму, національної свідомості, загальнолюдських цінностей та формування у молоді високих якостей громадянина і оборонця рідної землі.

         Із рук керівників району 19 голів первинних ветеранських організацій отримали Почесні грамоти райдержадміністрації,  районної ради та грошову винагороду.

         За особливі заслуги у розвитку ветеранського руху Жмеринщини найактивніших  ветеранів нагороджено ювілейною медаллю «25 років ветеранській організації».

         Приємним сюрпризом для головного організатора свята А. Паламарчука стала його нагорода керівництвом району Відзнакою за високі досягнення.

  Присутніх ветеранів із святом вітали: директор   територіального центру соціального обслуговування Г. Коломієць, голова міської організації  ветеранів Г.Стеценко, голова Жуковецької первинної ветеранської  Т.Маніленко.

         Велике задоволення отримали ветерани від перегляду концертної програми, організованої артистами районного будинку культури та Чернятинського самодіяльного аматорського колективу.