Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


25 жовтня відбулось виїзне засідання Координаційної ради

25 жовтня на теренах Рівської територіальної громади відбулось виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради.

Координаційна рада була утворена рішенням 4 сесії 10 березня 2016 року. До складу ради входять усі сільські та селищний голови району.

Розпочалось засідання з огляду соціальної інфраструктури села Рів, де сільські голови та запрошені мали змогу ознайомитись з гарно відремонтованими приміщеннями сільської ради, ФАПу, школи, Будинку культури, деяких ділянок сільських доріг, пройтись по новому мосту через річку Рів.

Очолює громаду молодий і енергійний сільський голова Садовнік Аліна Сергіївна, яка розпочала виїзне засідання з презентації здобутків та досягнень громади.

За три роки зроблено чимало. Було проведено реконструкцію приміщення Рівського будинку культури, проведена заміна вікон та дверей, проведено всередині ремонт стін та стелі, заміна люстер, закуплено тепло вентилятори електричні для обігріву приміщень.

Розпочато поточний ремонт сільського клубу села Межирів.

Встановлена огорожа на кладовищі в с.Рів. На території Рівської сільської ради облаштовані автобусні зупинки.

У 2017 році закуплені проектор, фотоапарат, придбані стільці, світломузичне обладнання.

Побудовані дитячі майданчики в с.Рів та с.Межирів.

У 2018 році проведено капітальний ремонт даху будинку культури та поточний ремонт фасаду будинку культури.

Також був побудований перехідний міст через річку Рів, проведені часткові ремонти доріг в с.Рів по вул. Пушкіна, Набережна, Лісова, а також у с.Межирові вулиця Пейсахівська.

Встановлені майданчики для сміттєвих баків.

Проведені капітальний ремонт даху та поточний ремонт фасаду приміщення Рівської сільської ради та внутрішні ремонтні роботи, також встановлене нове опалення.

Голова районної ради Малярчук В.Г. та голова райдержадміністрації Легеза О.В. відзначили роботу сільського голови, яка, не дивлячись на юний вік, багато зробила для територіальної громади.  «Місце, де здійснюються мрії», -- так позиціонує свою громаду сама Аліна Сергіївна.

Згідно порядку денного розглядались  три основних питання.

Про хід впровадження реформи перинної медичної допомоги в Жмеринському районі інформували начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації Ярмоленко О.М. та головний лікар комунального некомерційного підприємства «Жмеринський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Жмеринської районної ради Калінський О.І. Промовці поділились успіхами в проведенні реформ первинної ланки та запропонували схему щодо створення спроможної мережі медичних закладів. Зауважили, що основна місія лікаря – надавати медичні послуги, влада ж повинна забезпечити комфортні умови для його роботи та  прийому відвідувачів. Більшістю голосів членів Координаційної ради було прийняте рішення, одним із пунктів якого рекомендовано сільським та селищному головам на підвідомчих територіях прийняти програму підтримки закладів охорони здоров’я.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Василик Н.В. ознайомила учасників засідання з роботою очолюваного управління.

Детально зупинилась на змінах до соціальних нормативів.

Зокрема,  внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 р. № 409, якими переглянуто соціальні норми споживання газу та електроенергії для потреб опалення і відповідні коригуючи коефіцієнти, а також скасовано норму площі житла у розмірі 75 кв. м. для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб.   

З 1 травня 2018 встановлено соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами у розмірі 4,5куб.м. природного газу на 1 кв. м. опалюваної площі на місяць в опалювальний період та 30кВт·г на 1 м. кв. площі становитиме соціальна норма електропостачання.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово – комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням на відповідний сезон: неопалювальний (до вересня включно)  опалювальний (до квітня включно), а на наступний період – без звернення, за виключенням окремих категорій отримувачів.

Субсидія  для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, як і раніше, призначається на календарний рік.

 Постановою передбачено повернення до державного бюджету виробниками/виконавцями послуг сум невикористаних субсидій двічі на рік: після закінчення опалювального сезону та після закінчення неопалювального сезону.

Невикористані суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення в обсягах, що не перевищують вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт· г електричної енергії, відтепер не залишатимуться на рахунках отримувачів в організаціях, а перераховуватимуться на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачуватимуться через поштові відділення.

У територіальних громадах (в тому числі об’єднаних), прийняття заяв громадян з необхідними документами для призначення житлових субсидій та передачу їх відповідним структурним підрозділам з питань соціального захисту населення безпосередньо або через центри надання адміністративних послуг чи їх фронт-офіси здійснюють уповноважені особи, які визначаються виконавчими органами сільських, селищних рад.

Подякувала, що сільські ради направили уповноважених осіб до управління соціального захисту, з якими напередодні була проведена нарада та роз’яснені усі нововведення законодавства.

Висвітлила роботу управління по наданню пільг, особливо учасникам АТО та сім’ям загиблих учасників АТО, іншим вразливим категоріям населення. Звернула увагу сільських голів на можливість грошового відшкодування за придбані телефонні апарати для людей з вадами слуху, яке становить понад 3,5 тис. грн..

Також розповіла, що на сьогодні усім мамам новонароджених діток надається пакунок малюка, загальна вартість вмісту якого становить понад 3,2 тис. грн..

  З цього питання рішення було прийняте одноголосно.

Третє основне питання щодо аналізу основних показників діяльності відділу у Жмеринському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області презентувала начальник відділу Гуліцька А.В.

До Антоніни Володимирівни поступило найбільше питань від сільських голів, особливо що стосується надання земельних ділянок учасникам АТО, виготовлення технічних документацій з нормативної грошової оцінки населених пунктів. Вирішили підготувати звернення до Головного управління Держгеокадастру щодо обов’язкового погодження надання земельних ділянок з сільськими радами та відділом у Жмеринському районі.

У продовження розгляду земельних питань заступник голови райдержадміністрації Матвієнко О.О. висловився, що  адміністрацією шукаються шляхи для ефективного використання земель водного фонду та збільшення орендної плати за їх використання.

В питаннях різного до сільських голів доведений зміст листа голови районної ради з проханням прийняття від комунальної установи «Жмеринський районний трудовий архів» архівних документів до місцевих архівів та створення належних умов для подальшого їх зберігання у зв’язку із ліквідацією згаданої комунальної установи.

Повідомлено про проведення Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування 31 жовтня онлайн семінару з висвітлення актуальних питань діяльності органів місцевого самоврядування та інше.

У підсумку голова районної ради Малярчук В.Г. подякував усім присутнім за конструктивний діалог та районній державній адміністрації в особі голови Легези О.В. за організацію тісної співпраці з районною радою, за допомогу і сприяння у вирішенні проблем нашого району, всім сільським та селищному головам, які віддають свої знання, енергію забезпеченню ефективної роботи органів місцевого самоврядування. 

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада

Координаційна рада