Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


А той третій празник – Святе Водохреща

Ще не встигли прийти свята як скоро вони відійдуть.

Третім і завершальним акордом різдвяно-новорічних святкувань є Йордан, або Водохреща, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня.

Святкові богослужіння відбулися майже на всіх водоймах району. І в церквах, і на водоймищах священнослужителі традиційно освячували воду. Кажуть, цього дня вона має особливі цілющі властивості.
Всіх присутніх, незалежно від віку та статі, об’єднувала одна мета — наповнити душу теплом, очистити помисли від злого, а тіло від хвороби, відчути зцілення Господнє. Досягали цього різними методами: найсміливіші, занурилися в крижану воду і зміцнили свій імунітет. Дівчата, які вірять у магічну силу Йорданської води, вмивали обличчя, щоб весь рік пишатися вродою. Ті, хто прагнув принести в оселю добро і тепло, здоров’я всім членам родини, брали Святу водичку із собою.

Всіх охочих після обряду пригощали смаколиками. Вабило українську душу сало, пшоняна каша, рибна юшка, приваблювали ароматом духмяний чай, узвар та глінтвейн, а   розважали селян працівники районного та сільського будинків культури, фольклорні колективи району.

Головне, все у житті робити з любов’ю та добрими помислами. Прагнути світ зробити кращим, починаючи із себе, та жити з вірою, що щастя починається з добра!

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018

водохреще 2018