Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


День захисника України відзначали 12 жовтня

Урочистості з нагоди Дня захисника України – свята, в якому переплелись воєдино героїчне минуле й теперішнє, і українські національні традиції відбулися 12 жовтня 2017 року в районному будинку культури. А так як свято припадає на Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва згадували і про них.

  На захід були запрошені ті, хто нещодавно під кулями ризикував своїм життям заради збереження територіальної цілісності рідної держави, а також родини загиблих в зоні проведення антитерористичної операції на Сході України.

  Участь у заході взяли представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості та засобів масової інформації.

  Офіційна частина свята розпочалася із внесення до зали Державного Прапора України та звучання Державного Гімну.

  З привітальною промовою виступив перший заступник голови Жмеринської районної державної адміністрації О.Монастирський. У своєму виступі він відзначив те, що понад 600 наших земляків взяли до рук зброю, щоб захистити суверенітет і територію держави від ворожого агресора. Згадав тих, хто пожертвував життям заради цього. Його низький уклін був призначений родинам загиблих захисників – Тараса Шпіганевича, Анатолія Буйлука, Миколи Яжука, Петра Шептицького, Миколи Заболотного. Вони поклали свої життя на вівтар свободи і незалежності. Від імені голови райдержадміністрації О.Легези та себе особисто він привітав усіх з прийдешнім святом, побажав міцного здоров’я, миру та усіляких гараздів.

  З потрійним святом вітав присутніх в залі голова районної ради В.Малярчук.

  У своїй промові військовий комісар Жмеринського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Т.Андрійчук наголосив на тому, що справа захисту Вітчизни має стосуватися усіх - від малого до сивочолого.

  На сцену запрошено родини загиблих героїв – земляків, яким вручено квіти та грошову винагороду.

  У скорботі учасники зібрання схилили голови перед світлою пам’яттю загиблих воїнів Другої світової війни, Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції на Сході України.

  До пам’ятного знаку загиблим героям їх побратимами покладено корзину з квітами.

  Старшим солдатом військового комісаріату Т.Тимчук озвучено наказ військового комісара про вручення нагрудного знаку «Учасник АТО» тим, хто був залучений до протидії агресору в Донецькій і Луганській областях. Відзнаки вручав Т.Андрійчук.

  Начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації О.Сокол зачитала текст Почесних грамот від обласної державної адміністрації та обласної Ради, якими нагороджено учасників АТО, жителів нашого району Миколу Окаєвича та Дмитра Хлуднєва. А також розпорядження голови райдержадміністрації, згідно якого Почесними грамотами районної державної адміністрації та районної ради, грошовими нагородами відзначено 40 учасників антитерористичної операції, які проживають в районі. Нагороди вручали О.Монастирський та В.Малярчук.

  В програмі концерту прозвучали пісні українських авторів патріотичного спрямування. Своїм талантом ділилися танцювальні колективи, а завершено програму феєричним українським гопаком.

  В холі закладу культури діяла виставка, присвячена Дню захисника України та Дню українського козацтва, а також нашим загиблим героям, підготовлена працівниками центральної районної бібліотеки і районного будинку культури.

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

Використані матеріали з сайту Жмеринської РДА