Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


До Дня Соборності України

18 січня у с. Чернятин відбувся районний захід по відзначенню Дня Соборності України.

Заступник голови Жмеринської районної ради Гринчук С.О., виступивши на урочистому зібранні зазначив, що день 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Учасники заходу, який проходив у приміщенні Чернятинського коледжу Вінницького національного аграрного університету переглянули документальний фільм, присвячений історичним подіям, що відкривають яскраві сторінки тернистого шляху нашої держави до незалежної демократичної і Соборної України.

Цікавими і змістовними були виступи учителів-істориків з Чернятинської та Браїлівської шкіл (Кучинський А.Б., Тодосюк Я.А.), які висловили впевненість у необхідності продовження героїчних досягнень наших предків та виправдання сподівання нащадків у краще майбутнє.