Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Екологія: змінюватися, щоб жити

Екологічна небезпека, якщо вона стає

реальною, – сильніша за війну, бо вбиває

поступово, з прицілом на багато поколінь.

                           А. Яшин

 

Населення планети все більше відчуває тривогу за екологічний стан Землі, тому екологічне виховання населення було і залишається важливим напрямком діяльності культурно – освітніх установ.

Бібліотеки володіють такими інформаційними ресурсами, як ніхто інший, тому вони не повинні залишатись осторонь. Практично з усіх видів екологічної та природоохоронної діяльності в бібліотеці можливо знайти інформацію.

Головне завдання бібліотек зробити інформацію доступною, намагатися донести до читачів злободенність цієї проблеми, довести необхідність  по-іншому відноситися до оточуючої нас природи. Навчитися самим та навчити інших мислити "екологічно" - девіз бібліотек на сьогоднішній день.    

Саме під таким гаслом 26 квітня для бібліотечних працівників Жмеринського району на базі КЗ "Жмеринська ЦРБ ім. В. П. Вовкодава", з ініціативи фахівців Вінницької ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва було проведено методично-інформаційний день "Інформаційна екологія бібліотеки: пошук і створення достовірної інформації".   Цікаві консультації, презентації, тренінг-практикуми надали  Наталя Мамчур, Тетяна Кристофорова, Лариса Борисенко та Олена Ткачук.

Напередодні методично – інформаційного дня районною бібліотекою було  оголошено екологічну акцію "Бібліотеки Жмеринщини – за чисте довкілля" для бібліотек району.

Кращі роботи були представлені на бібліотечній виставці малюнків і плакатів "Екологія: змінюватися, щоб жити", цікавих фото "Стоп – кадр" в КЗ "Жмеринська ЦРБ ім. В. П. Вовкодава".

 Л. Гуцол, Г. Будз

26/04/2018

26/04/2018