Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Колектив «Лелеченьки» с.Кармелюкове представляв район на обласному святі фольклору імені Гната Танцюри

16 червня 2018 року відбулось обласне свято фольклору імені Гната Танцюри, присвячене 117-річниці від дня народження фольклориста, в рамках якого кращі фольклорні колективи та окремі виконавці  продемонстрували свою майстерність у виконанні автентичних пісень та старовинних українських обрядів. Започатковане свято на честь видатного українського фольклориста, етнографа, краєзнавця і педагога Гната Трохимовича Танцюри на його маленькій батьківщині в с. Зятківці Гайсинського району. Його фольклористична спадщина багата і різноманітна в жанровому плані.

Жмеринський район представив аматорський фольклорний колектив «Лелеченьки» с.Кармелюкове під керівництвом Людмили Водяної.

Також, учасники та гості свята змогли насолодитись справжніми українськими красунями під час перегляду Дефіле-представлення українського традиційного рушника «І на тім рушничкові…». Від Жмеринського району рушник 1915 року з музею історії села Олександрівки представляла дівчина с.Кармлюкове – Мукомел Анжела, наймолодша учасниця аматорського фольклорного колективу «Лелеченьки».

свято Танцюри

свято Танцюри

свято Танцюри

свято Танцюри

свято Танцюри

свято Танцюри

свято Танцюри