Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Лідери шкільного самоврядування

В залі засідань Жмеринської районної ради 19 вересня 2017 року відбулося перше засідання лідерів шкільного самоврядування. В ньому взяли участь: заступник голови районної державної адміністрації О.Матвієнко, голова районної ради В.Малярчук, начальник відділу освіти І.Цимбал, а також спеціально запрошений представник громадськості, голова Вінницької обласної організації Союзу юристів України О.Гончар.

  Відкрила засідання активної учнівської молоді І.Цимбал

  Привітав зібрання В.Малярчук.

  О.Гончар у своєму виступі познайомив школярів з пріоритетними напрямками, над якими працюють в нашій державі, про економічну грамотність та переваги і важливість підприємницької діяльності.

  Головною інтригою засідання була тема, яку підняв О.Матвієнко. З активною, ініціативною молоддю, яка володіє кредитом довіри від своїх ровесників він вирішив поговорити про проблему, яку створюють побутові відходи. З допомогою підручних засобів розповів про строки розпаду відходів органічного та синтетичного характеру, а також яку загрозу вони несуть у собі для наступних поколінь.

  Олег Олексійович запропонував молоді, яка прогресивно мислить і користується авторитетом долучитися до процесу організації правильного поводження з твердими побутовими відходами, починаючи з сортування сміття. З цією метою, від голови райдержадміністрації О.Легези та від себе особисто попросив донести потрібну інформацію до якнайбільшої кількості людей, в першу чергу у школі, а потім і до очільників територіальної громади, депутатів і всіх жителів. Щоб сортування сміття стало звичним для жителів нашого району. Привів приклад організації такого поводження з відходами в Муровано-Куриловецькому районі. Зі свого боку, керівництво району підніматиме цю тему на зборах-сходах громадян.

  Учасники зібрання мали змогу поставити запитання керівникам району та отримати на них відповіді.

  І.Цимбал вела мову про погіршення стану екології та його вплив на здоров’я дітей. Зазначила, що буде складено відповідний алгоритм дій для молодих активістів, які будуть крок за кроком йти до поставленої мети.

  А мета дуже важлива – забезпечити здорове майбутнє нашої планети.

19/09/2017

19/09/2017

19/09/2017

19/09/2017

19/09/2017

Використані матеріали з сайту Жмеринської РДА