Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Лікар для кожної сім’ї

В м. Жмеринка та Жмеринському районі триває розпочата на початку квітня національна компанія «Лікар для кожної сім’ї». Уже понад 4 тисячі жителів міста та району обрали свого лікаря-терапевта, педіатра чи сімейного лікаря. З детальною інформацією і покроковою інструкцією щодо вибору лікаря первинної ланки Ви можете ознайомитися в амбулаторіях сімейної медицини м. Жмеринки №1 та №2, смт. Браїлів, с. Мартинівка, с. Станіславчик та с. Носківці, а також за інформацією, що викладена на сайтах Жмеринської районної і міської рад, Жмеринської районної державної адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України.

Звертаємо Вашу увагу на наступне:

-                один пацієнт має право обрати тільки одного лікаря (терапевта, педіатра, сімейного лікаря);

-                за дітей віком до 14 років декларацію з лікарем підписують батьки (один з батьків). Якщо дитині виповнилось 14 років і вона отримала паспорт, то підписати декларацію з вибраним лікарем вона може самостійно;

-                лікар педіатр обслуговує дітей віком до 18 років. З 18 років декларацію потрібно підписати з лікарем терапевтом або сімейним лікарем;

-                І дорослі,  і діти можуть обрати ті амбулаторії і тих лікарів, у яких вони хочуть обслуговуватись, незалежно від місця постійного проживання і прописки. Одну сім’ю може обслуговувати один лікар або декілька лікарів (терапевт, педіатр, сімейний лікар), в залежності від віку членів сімї;

-                Пацієнт має право змінити свого лікаря в любий зручний для нього робочий день. Для цього достатньо підписати декларацію з новим лікарем. Попередня декларація анулюється автоматично;

-                Лікар може відмовити пацієнту в підписанні декларації тільки в одному випадку – він вже має оптимальну кількість пацієнтів (для терапевта – 2000, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900). Тому не варто надто довго зволікати з вибором лікаря, адже хороші спеціалісти швидко наберуть собі пацієнтів.

-                Ви можете обрати свого лікаря з іншого міста чи району. Проте Вам буде зручніше, якщо він практикує поблизу Вашого місця проживання або місця роботи.

Нагадуємо, що при зверненні до обраного Вами лікаря з метою підписання декларації необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер, мобільний телефон, а для дітей – свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт, код) батьків (опікунів).

Завчасно перепрошуємо за можливі тимчасові незручності, пов’язані з нестабільною роботою електронної реєстраційної системи, недостатнім забезпеченням комп’ютерною і оргтехнікою робочих місць лікарів. Наші медичні працівники допоможуть провести реєстрацію до лікаря в зручний для Вас час в робочі дні та суботу до 13:00.

Для пацієнтів, що проживають в селах Жмеринського району і мають обмежені фізичні можливості щодо безпосереднього звернення в амбулаторію сімейної медицини  з метою підписання декларації з лікарем, пропонуємо звернутися в місцевий фельдшерський чи фельдшерсько-акушерський пункт. Завідувачі пунктів зобов’язані надати Вам допомогу у вирішенні цих питань.

 Бажаємо здоров’я.                                                   

 Адміністрація КУ «Жмеринський РМЦ ПМСД»