Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


На сесії районної ради розглянуто 36 питань

12 жовтня відбулась чергова 16 сесія районної ради. В роботі сесії прийняли участь 23 депутати, що складає 68 відсотків від загальної чисельності ради.

На початку сесії голова районної ради Малярчук В.Г. зауважив, що сесія проходить напередодні великих свят Днем захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці, Днем Українського козацтва, - які ми будемо відзначати 14 жовтня.

Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями. Привітав присутніх зі святами.

Також традиційно привітав та передав найкращі побажання іменникам, які святкували свої дні народження у міжсесійний період.

На сесії заслухали звіти заступника начальника-керівника патрульної поліції Жмеринського відділу поліції Нагорного В.Г. та прокурора Жмеринської місцевої прокуратури Кислова Ю.А. про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території району.

Правоохоронці озвучили статистичні дані, ознайомили депутатів із новими методами роботи. Так, з 1 січня поточного року у відділі поліції запрацювала нова система обслуговування - це група швидкого реагування, на яку частково покладені функції, які раніше виконували дільничні інспектори, співробітники у справах дітей, а також безпеки дорожнього руху. На сьогодні таких групи діє чотири. Вони проводять профілактичну роботу з особами, які перебувають на адміністративному обліку, надають допомогу населенню, здійснюють ювенальну превенцію і комунікацію з територіальними громадами. Зокрема, універсалізація дозволить максимально наблизити поліцейський сервіс до населення і надати всю можливу допомогу в складних ситуаціях. Як показала практика в інших областях та районах, де нова система запрацювала раніше - набагато скоротило час прибуття поліції на виклик - у містах з 15-20 хвилин до 7, а в селах від 1-2 годин до 20 хвилин. Як наслідок, підвищилась ефективність роботи на місцях події і кількість правопорушень, розкритих «по гарячим слідах» збільшилась. Разом з тим, найважливішим показником ефективності роботи поліції стало підвищення довіри населення.

Затверджений квартальний звіт про виконання районного бюджету за 1 півріччя 2017 року. Виконання бюджету по доходах за звітний період  складає 144258,089 тис.грн., у тому числі: доходи загального фонду районного бюджету - у сумі 140442,624 тис.грн. та доходи спеціального фонду районного бюджету - у сумі 3815,465 тис.грн.; по видатках складає  145842,415 тис.грн., у тому числі: видатки загального фонду районного бюджету - у сумі 139160,113 тис.грн. та видатки спеціального фонду районного бюджету - у сумі  6682,302 тис.грн.

 Депутати затвердили результати аукціону за методом  зниження ціни, проведеного ТБ «Вінницька товарна універсальна біржа» ПП «Брокпартнер» 14 серпня 2017 р.  по продажу  нежитлової будівлі колишньої дитячої поліклініки по вул.Центральна, 20.

При затвердженні технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок викликало дискусію питання затвердження «технічки» земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, що надається для ведення товарного сільськогосподарського виробництва шляхом продажу права оренди через аукціон на території Коростівецької сільської ради. Депутат районної ради Тріщик В.М., який закріплений за Коростівецькою сільською громадою, звернув увагу депутатів на проблему, яка є в сільській раді щодо забезпечення земельними ділянками учасників АТО та закликав депутатів не підтримувати рішення до тих пір, поки зазначена проблема не буде вирішена. У результаті голосування проект рішення не набрав необхідної для прийняття кількості голосів і рішення не прийняте.

Загалом на сесії було розглянуто 36 питань та прийнято 35 рішень. По закінченню сесії голова районної ради Малярчук В.Г. проінформував депутатів про стан використання фонду депутата у 2017 році.

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017

12/10/2017