Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


На спільному засіданні постійних комісій депутати розглянули порядок денний чергової сесії

2 жовтня в залі засідань районної ради відбулось спільне засідання постійних комісій районної ради по розгляду питань порядку денного чергової  25  сесії, що відбудеться 4 жовтня. Усі питання, які пропонуються для розгляду, попередньо обговорювались на нарадах з керівниками комунальних установ, підприємств, організацій та закладів району, структурних підрозділів райдержадміністрації, сільськогосподарських підприємств, президії районної ради.

Планується розглянути п’ять основних блоків питань: фінансових, освітніх, медичних, управління комунальною власністю, земельних. По фінансових питаннях начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А. відповів на всі запитання присутніх по кожному коду. Зазначив, що виконання бюджету досить напружене, а надто під кінець року. Отже потрібно акумулювати всі сили для його наповнення і успішного завершення бюджетного року.

Про створення Браїлівського та Мартинівського опорних закладів інформувала начальник відділу освіти райдержадміністрації Цимбал І.В.. Є певні умови для створення цих опорних закладів. Така школа повинна визначити свої філії (малі початкові школи, не менше трьох) і бути центром, куди підвозять дітей базової і старшої школи з інших населених пунктів.

Такі заклади державою будуть  підтримані ресурсами, що дасть змогу зробити капітальний ремонт, оснастити сучасною технікою. Від цього виграють багато сільських дітей.  

Нею були запрошені директори навчальних закладів, які будуть входити до опорних, та, відповідно,  сільські і селищний голови. Кожен висловився щодо позитивного ставлення до створення опорних шкіл.

Також, Інна Володимирівна довела зміст Положення про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад директорів закладів загальної середньої освіти, яке буде розглядатись на сесії.

Заступник начальника відділу у Жмеринському району Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Бесараба А.А. доповів по кожній технічці, що надійшла на розгляд сесії.

З питань управління об’єктами комунальної власності доповіла керуюча справами виконавчого апарату районної ради Радіна О.О., детально роз’яснивши роботу органів, які на місцевому рівні будуть регламентувати алгоритм дій з питань приватизації у зв’язку із прийняття нового закону «Про приватизацію державного і комунального майна». Також запропонувала розглянути текст звернення депутатів щодо  впровадження реформ в галузях освіти та медицини, в підсумковій частині якого з метою повноцінного і ефективного функціонування закладів освіти та охорони здоров’я району висловлене прохання внести зміни до Бюджетного кодексу України, а саме: до завершення процесу децентралізації до доходної части районного бюджету зараховувати економічно обґрунтований відсоток податку на доходи фізичних осіб, який перераховується до бюджетів ОТГ, або ж доопрацювати Закон України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" в частині закріплення видатків щодо фінансування об’єктів соціальної сфери районної комунальної власності, що обслуговують населення всього району, що дасть можливість ефективно функціонувати вищезазначеним закладам і надавати послуги населенню та при прийнятті рішень про здійснення реформ передбачати в Державному бюджеті кошти для їх проведення.

Депутати піднімали багато інших нагальних питань, які будуть розглядатись на найближчих засіданнях постійних комісій.

пост. ком. 02.10.

пост. ком. 02.10.

пост. ком. 02.10.

пост. ком. 02.10.

пост. ком. 02.10.

пост. ком. 02.10.

пост. ком. 02.10.