Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


На Жмеринщині віншували воїнів-афганців та учасників інших локальних конфліктів

Втрата матерів - їхні душевні рани не загоюються ніколи. А особливо болить, коли смерть така несправедлива, забирає найкращих ще й на чужій війні.

  Так, Афганська війна – не наша війна, та торкнулася багатьох сімей, на Жмеринщині, зокрема, дев’яти. І всі вони герої, герої й ті, хто повернувся додому, але з глибокими ранами як не на тілі, то в душі і серці.

  На Жмеринщині віншували воїнів-афганців та учасників інших локальних конфліктів, відзначали 29-у річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан 15 лютого 2018 року в центрі позашкільної роботи. У заході взяли участь керівники району та міста, ветерани війни в Афганістані, члени сімей загиблих воїнів – інтернаціоналістів, громадськість.

  Учасники зібрання мали змогу згадати події понад тридцятирічної давнини, згадати побратимів переглянувши відеоряд про жмеринчан.

  Хвилиною мовчання вшановано світлу пам'ять загиблих земляків.

  З привітальною промовою виступив Жмеринський міський голова А.Кушнір. Від виконавчого комітету міської ради спільно із заступником К.Тимунем вручили матеріальну допомогу сім’ям загиблих, Почесні грамоти та грошову винагороду - ветеранам війни в Афганістані.

  У своїх виступах перший заступник голови райдержадміністрації О.Монастирський та заступник голови районної ради В.Бігас провели паралель між подіями у чужій країні та теперішніми, які відбуваються на Сході нашої країни. Відзначили відвагу, силу, мужність, високе почуття патріотизму, якими вирізняються поміж інших українські воїни - нащадки козацького роду. Від свого імені та імені очільників району О.Легези і В.Малярчука висловили глибоку подяку ветеранам воєн та локальних конфліктів, співчуття та низький уклін родинам загиблих. Вітали учасників урочистого зібрання зі святом Стрітення Господнього, бажали здоров’я, усіляких гараздів та мирного неба над головою.

  З нагоди пам’ятної дати Почесними грамотами районної державної адміністрації і районної ради, грошовими винагородами відзначено 29 ветеранів афганської війни, вручено матеріальну допомогу 3 матерям загиблих воїнів.

  До числа виступаючих приєднався заступник військового комісара Жмеринського об’єднаного міського військового комісаріату Р.Фальфушинський. Від відзначив порив ветеранів афганців в перших рядах стати на захист своєї держави під час першої хвилі мобілізації в зону проведення антитерористичної операції та їхній безцінний досвід у веденні бойових дій, яким вони щедро діляться з молодим поколінням українських захисників. Від імені військового комісара, від себе особисто та від імені учасників АТО побажав афганцям здоров’я, щастя і миру в Україні.

  Своїх побратимів вітав голова громадської організації «Спілка ветеранів війни в Афганістані» П.Фармагей. Висловив співчуття рідним загиблих. Від організації їм надано фінансову допомогу. Згідно рішення Української спілки ветеранів Афганістану ряд медалей, зокрема, «За звитяги», «За мужність», «Захисник Вітчизни», подяк та грамот П.Фармагеєм спільно з Р.Фальфушинським вручено жителям району і міста, які виконували свій інтернаціональний обов’язок, перебували в зоні АТО.

  Керівник громадської організації висловив подяку очільникам району і міста за фінансову та моральну підтримку.

  Подяку отримала і беззмінна ведуча заходів за участю ветеранів війни в Афганістані Н.Ткаченко.

  Святкову атмосферу в залі створювали працівники та вихованці Жмеринського центру позашкільної роботи даруючи свій співочий та танцювальний талант.

  Завершився захід традиційним покладанням вінків та квітів до пам’ятника загиблим воїнам – інтернаціоналістам.

15/02/2018

15/02/2018

15/02/2018

15/02/2016

15/02/2018

15/02/2018

15/02/2018

15/02/2018

Використані матеріали з сайту Жмеринської РДА