Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Нарада з питань актуалізації Перспективного плану формування територій громад

Про актуалізацію Перспективного плану формування територій громад  йшлось на нараді з селищним, сільськими головами 13 грудня 2018 року під керівництвом голови райдержадміністрації Олега Легези, за участю першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Монастирського, керівника апарату Тетяни Москальчук, заступника голови районної ради Володимира Бігаса, заступника керівника виконавчого апарату районної ради Наталії Рожок.

 На початку зібрання голова райдержадміністрації Олег Легеза акцентував увагу присутніх на необхідності актуалізації Перспективного плану формування територій громад, розробленого Вінницькою облдержадміністрацією та Вінницьким відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Після презентації моделі плану він закликав керівників громад до активного обговорення та надання пропозицій.

Згідно запропонованого плану район поділений на 4 об’єднаних територіальних громади: Жмеринську, Браїлівську, Станіслачицьку та Северинівську.

Ознайомившись із картою Жмеринського району, присутні вдались до жвавого обговорення, доводячи свою думку та пропозиції. Висловився кожен із керівників територіальних громад.

По завершенні учасники наради прийшли до консенсусу, об’єднавши свої пропозиції в спільне звернення до Вінницької обласної державної адміністрації:

  • Клопотати перед вищестоящими органами держави про внесення змін до чинного законодавства в частині можливості розділу територій сільської ради для приєднання окремих населених пунктів до різних об’єднаних територіальних громад за географічною та логістичними ознаками.
  • Створити на території Жмеринського району не чотири а п’ять об’єднаних територіальних громад.

нарада з сільськими головами

нарада з сільськими головами

нарада з сільськими головами

нарада з сільськими головами

нарада з сільськими головами

нарада з сільськими головами

нарада з сільськими головами



Використані матеріали офіційного сайту Жмеринської райдержадміністрації