Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Обдаровані діти – гордість Жмеринщини

Навчальний рік у Жмеринському районі завершувався грандіозним святом талантів, що пройшло під гаслом: «Обдаровані діти – гордість Жмеринщини». Традиційно вітати молоду творчу еліту району і її талановитих наставників  та вручати заслужені нагороди прийшло багато почесних гостей, які в значній мірі також сприяли високим досягненням освітян Жмеринщини: Крученюк О.В. – заступник голови Вінницької ОДА, Легеза О. В. – голова Жмеринської райдержадміністрації, Малярчук В. Г. – голова Жмеринської районної ради, Мельник Т. І. – директор Вінницького обласного Будинку творчості учителів, Усатенко І.А. – заввідділом роботи з обдарованими дітьми КВНЗ «ВАНО», кандидат історичних наук, а також   голови сільських та селищної рад, депутати районної ради, підприємці-меценати, представники громадських організацій району.

Очільники району Легеза О.В. та Малярчук В.Г. висловили гордість за талановите молоде покоління та досягнуті результати, подякували вчителям та відділу освіти райдержадміністрації за підтримку юних дарувань. Бажали й надалі впевнено йти до поставленої мети, вірити в себе, у свою мрію і прославляти свою школу, свій край, свою державу.

У своїй промові хазяйка свята – начальник відділу освіти Жмеринської райдержадміністрації Цимбал І.В. пишалась досягненнями в освітній галузі.

У цьому навчальному році учням району вдалося вибороти ІІ місце у республіканському етапі VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  ім. Т. Шевченка (Кирнична Яна, учениця 5 класу Станіславчицької ЗОШ І-ІІІ ст., вчитель Півнюк Г.І.), 3 перемоги в обласному етапі  цього ж конкурсу; одну перемогу у Всеукраїнському конкурсі імені Петра Яцика.

Два роки поспіль вдається виборювати першість в обласному конкурсі «Учитель року», де учитель Сербинівського НВК Лісовська Н.Р. в номінації «Фізика» представляла область і на Всеукраїнських змаганнях. Даний успіх продиктований безпосереднім супроводом діяльності вказаного напрямку відділом освіти, методичним кабінетом, успішним проведенням  районного конкурсу, який забезпечує посилення фаховості педагогів.

Вказані досягнення і учителів, і учнів стали можливими в першу чергу і завдяки стимулам, передбаченим районною програмою «Обдарованість», в рамках якої щорічно відбувається публічне вручення відповідних нагород у форматі однойменного свята.

Плідна та ефективна реалізація програми «Обдарованість»  була б не можлива без підтримки голови Жмеринської районної державної адміністрації Олега Вячеславовича  Легези, голови Жмеринської районної ради Малярчука Василя Григоровича.

Відрадно відзначити, що основні напрямки районної програми «Обдарованість» активно втілюють в життя й у новостворених Северинівській та Гніванській  об’єднаних територіальних громадах, тому з упевненістю можна сподіватись, що й там освіта буде пріоритетним полем  діяльності.

Організатори цієї грандіозної події подарували учасникам дивовижну можливість пройти крізь «Райдужні ворота» в країну Дитинства й Творчості, Таланту й Оптимізму. Адже художній задум свята полягав у тому, що його головним  дійовим особам (а їх майже  дві сотні!)  в залежності від номінації, в якій їх віншуватимуть за визначні здобутки, присвятили один із кольорів веселки, кожен з яких має певну смислову символіку та естетичну ідею.

Обдарованим дітям та їх учителям в рамках районної програми, що успішно діє уже 8 років, вручено більше 100 тис. грн. премій за перемоги районного, обласного, Всеукраїнського рівнів. Досягнень щороку збільшується: поточного року жмеринські освітяни в обласних олімпіадах сміливо перевершили не тільки власні досягнення усіх попередніх, причому успішних років, а силами лише сільських шкіл, які представляють освіту району, випередили 27 освітніх регіонів області.

Супроводжувала церемонію нагородження яскрава концертна програма за участю колективів та виконавців, що стали лауреатами районного та обласного  етапів фестивалю «Проліски надії».

обдарованість

обдарованість

обдарованість

обдарованість

обдарованість

обдарованість

обдарованість

обдарованість

обдарованість