Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Посадовці району прийняли участь в он-лайн семінарі

В останній день жовтня голова Жмеринської районної ради Малярчук В.Г., заступник голови Бігас В.П., заступник керівника виконавчого апарату Рожок Н.В., керуюча справами Радіна О.О., сільські та селищний голови району, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації прийняли участь в он-лайн семінарі на тему: «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування», який був організований Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування та пройшов під головуванням очільника обласної Ради, голови Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Олійника А.Д..

У вступному слові перший заступник голови  облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив, що є проблема з завершенням фінансового року, а саме – дофінасуванням галузей. Тому необхідно якомога швидше скликати сесії районних рад, не політичні, а саме прагматичні сесії,  щоб закрити бюджет 2018 року і у спокійному режимі сформувати збалансований бюджет на 2019 рік.

Виконувач обов’язків начальника управління дорожнього господарства облдержадміністрації Олег Бабій повідомив, що  на рівні області створені дві структури – управління дорожнього господарства та державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг», розповів про нововведення після створення нового підрозділу та додаткові заходи щодо утримання й експлуатації доріг місцевого значення, участі в цьому місцевих рад.

Начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я ОДА Ольга Задорожна детально і з презентацією розповіла про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, організацію та фінансування фельдшерських пунктів.

Ольга Задорожна повідомила присутнім, що з 1 січня 2019 року вводиться електронна медична картка пацієнта, з 1 квітня – електронний рецепт, з 1 липня – електронний лікарняний лист, електронне направлення на консультацію (обстеження) та починає діяти Програма безкоштовного обстеження. Усі громадяни, які мають скарги на роботу лікарів, можуть телефонувати на «гарячу лінію» НСЗУ – 1677.

Перший заступник генерального директора Вінницького обласного комунального підприємства «Віноблагроліс» Юрій Іорданов розповів про нові ставки податків на лісові землі.

Головний спеціаліст відділу загальної середньої дошкільної освіти Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Олександр Лупещенко інформував з питання щодо модернізації закладів освіти та створення опорних шкіл.

Начальник відділу адресної допомоги  Департаменту соціальної та молодіжної допомоги облдержадміністрації  Людмила Петришина  розповіла про нові правила оформлення житлової субсидії.

Начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та фінансового забезпечення Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віталій Павлишен повідомив про  порядок надання та виплати дотації за молодняк великої рогатої худоби, вирощений в домогосподарствах населення.

Головний спеціаліст відділу житлової політики та благоустрою  управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Сухомоська довела до відома присутніх і учасників он-лайн семінару  основні вимоги до розробки схем санітарної очистки та контролю у сфері благоустрою територій населених пунктів.

Завідувач сектором з питань запобігання корупції облдержадміністрації Андрій Сільницький озвучив актуальні питання Закону України «Про запобігання корупції».

Наприкінці зустрічі директор  КЗ «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Світлана Демко звернула увагу на те, що спеціалісти очолюваного нею центру готові  надавати консультації в організації надання допомоги дітей та молоді з функціональними обмеженнями віком від 7 до 35 років. До розмови долучилася громадянка Сполучених Штатів Америки Райан Карісса Анн як експерт з міжнародної технічної допомоги за програмою Корпусу миру США в Україні, яка пообіцяла надавати усю необхідну допомогу за своєю кваліфікацією.

он-лайн семінар 31.10.18

он-лайн семінар 31.10.18

он-лайн семінар 31.10.18

он-лайн семінар 31.10.18

он-лайн семінар 31.10.18

он-лайн семінар 31.10.18

он-лайн семінар 31.10.18

он-лайн семінар 31.10.18