Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Президія районної ради розглянула ряд актуальних питань

28 вересня в кабінеті голови районної ради відбулось засідання президії районної ради, до складу якої входять голови і заступники голів районної ради та райдержадміністрації, голови постійних комісій та депутатських фракцій. На  засіданні президії ретельно були вивчені проекти рішень, які пропонуються для розгляду на черговій 25 сесії районної ради, що планується провести 4 жовтня.

Зокрема, розглянуті основні кроки по проведенню оптимізації мережі комунальних установ та закладів району. Як правило, це непопулярні кроки - скорочення штатної чисельності працівників та зменшення  видатків на енергоносії. Також на цій сесії буде розглядатись питання про ліквідацію комунальної газети «Жмеринський меридіан», так як відповідно до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” від колективу газети не поступило заяв про намір редакції про перетворення редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації. Відповідно до чинного законодавства, з 1 січня 2019 р. комунальні газети вже не мають права отримувати  фінансову підтримку з районного бюджету, та ї районна рада не має права входити в склад засновників.

Ще один пакет документів з управління комунальною власністю був презентований виконавчим апаратом ради. У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» продаж майна здійснюється через Електронну торгову систему «ProZorro. Продажі».  Районною радою на   черговій 23 сесії, що відбулась12 липня  2018 року було прийняте рішення «Про приведення у відповідність до вимог Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» деяких рішень Жмеринської районної ради», в якому врахована ця вимога закону. Для подальших дій з малої приватизації потрібно прийняти ряд документів, які на місцевому рівні будуть регламентувати алгоритм дій з питань приватизації, таких як створення органу приватизації, порядок подачі заяв до цього органу, аукціонну комісію. Детально було роз’яснено роботу цих органів та запропонований склад комісій. 

 

президія 28.09.

президія 28.09.

президія 28.09.

президія 28.09.

президія 28.09.

президія 28.09.

президія 28.09.