Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Сміттепереробний завод чи сміттєзвалище?

Саме це питання намагалися з’ясувати учасники робочої зустрічі 19 січня 2018 року в Жмеринському районі.

  Дане зібрання було скликано за ініціативи голови Жмеринської районної державної адміністрації О.Легези та в результаті численних звернень представників територіальних громад з приводу побудови на території Людавської громади сміттєпереробного підприємства.

  На зустрічі були присутні: голова райдержадміністрації О.Легеза, його перший заступник О.Монастирський та заступник О.Матвієнко, заступник голови районної ради В.Бігас, директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації С.Волков, заступник Вінницького міського голови М.Форманюк, директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради В.Ніценко, активісти Людавської, Почапинецької, Куриловецької, Браїлівської та Дубівської територіальних громад, представники засобів масової інформації.

  В ході зустрічі В.Ніценко презентував аудиторії проект будівництва комплексу по знешкодженню побутових відходів. Під час обговорення якого виникла жвава дискусія.

  В представників громад постало ряд питань щодо даного проекту, в першу чергу у них виникають сумніви у реалізації плану побудови саме заводу з переробки сміття і є підозри, що буде створено новий смітник. В результаті чого буде нанесено шкоду навколишньому природному середовищу та погіршиться екологічний стан нашого району.

  Крім того, жителі навколишніх громад вимагають припинення робіт на даному об’єкті, так як вважають їх незаконними.

  Голова райдержадміністрації О.Легеза закликав учасників перемовин до конструктивного діалогу та запропонував створити робочу групу, яка проаналізує та дасть оцінку наявній документації з наступними висновками згідно чинного законодавства.

  Ця пропозиція була підтримана учасниками зустрічі.

Використані матеріали з сайту Жмеринської райдержадміністрації.

19/01/18

19/01/18

19/01/18

19/01/18

19/01/18

19/01/18

19/01/18