Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Святкування Дня Перемоги

Щороку 9 травня ми повертаємося до незабутньої весни 45-го, згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборов нашу перемогу. Так розпорядився довгий і кривавий календар війни, але навіть коли б ця війна завершилася в іншу пору року, Перемога все одно означала б відродження, оновлення, повернення до життя — те, що несе світові весна.

Пам'ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за  силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці і вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя.

Війна пройшла залізним плугом через кожне серце, кожну долю і кожне життя. Сувора її правда назавжди залишиться з нами. Вона навічно у нашій пам'яті — загальнонародній, родинній, індивідуальній. Так, Перемога була одна на всіх, хто вступив у двобій з нацистською навалою. І ніхто не стояв за ціною.

Факельна хода

Напередодні величного свята, 8 травня традиційно відбулась факельна хода до Меморіалу Слави – символ вшанування полеглих і живих ветеранів Великої Вітчизняної війни. Багатотисячна громада Жмеринщини колоною, в авангарді якої на автомобілях, під Державним Прапором України та Прапором Перемоги рухались ветерани, пройшла вулицями м.Жмеринка до Меморіалу Слави, де відбувся урочистий мітинг. По дорозі до урочистої ходи приєднались жмеринчани різних поколінь, для яких це не просто захід, а велична данина усім, хто своїм життям і працею здобули для нас Велику Перемогу.

Факельна хода

На мітингу зі словами глибокої поваги до ветеранів війни, а також вітанням з великим святом Перемоги до всіх присутніх зверталися: голова Жмеринської районної державної адміністрації Ю.Твердохліб, голова районної ради С. Гринчук, в.о.міського голови, секретар міської ради Е.Крайнік, депутат Верховної Ради В.Жеребнюк. Від ветеранів перед присутніми виступив полковник у відставці Йосип Георгійович Авдєєнко, який поділився своїми спогадами про воєнні роки.

Слова вдячності за своє щасливе дитинство від молодого покоління ветеранам висловила голова Асоціації юних жмеринчан Г.Марущак.

Організаторами заходу підготовлено тематичні виступи та номери художньої самодіяльності, приурочені знаменній даті.

 Мітинг завершився хвилиною мовчання, покладанням гірлянд, живих квітів до підніжжя Меморіалу та яскравим феєрверком.

Факельна хода

9 травня в усіх населених пунктах району за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни, вдів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів, громадськості проведено мітинги – реквієми, урочисті покладання квітів до пам’ятників, обелісків, пам’ятних знаків загиблим у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років. Відбулись святкові концерти, масові гуляння, куштування солдатської каші. Представники райдержадміністрації, районної ради, депутатський корпус району, закріпленні за населеними пунктами прийняли участь в усіх святкових заходах та вручили учасникам бойових дій, інвалідам Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років, вдовам загиблих грошову допомогу та вітання від керівництва району.

Найбільший обов’язок влади та нинішнього покоління навічно зберегти пам’ять про ті роки

Ми відзначаємо це свято як день радості й скорботи, пам'яті й безсмертя, як свято дружби народів, які в ім'я життя і майбутнього власною кров'ю захищали від загарбників кожний клаптик нашої рідної землі.

Давно відгриміли залпи війни. Суворий час Великої Вітчизняної війни став надбанням історії. Але не померкне слава тих днів. Вона хвилює серця сучасників. І хоч стільки б часу сплинуло від 9 травня 1945 року, ніколи не зітреться в нашій пам'яті велич подвигу.

День Перемоги

Ми завжди пам'ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Будемо ж гідні ратного і трудового подвигу наших батьків. Зробимо все від нас залежне, щоб розквітав, ставав красивішим і заможнішим рідний край. Нехай земля радує щедрим колосом, а чисте, мирне небо - сонячними погожими днинами, рясним, своєчасним дощем.

Вітальна листівка Президента України В.Януковича Герою Радянського Союзу І.Ковальова