Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


У Северинівській ОТГ відкрився ситуативний безпековий центр

13 вересня  у Северинівській об’єднаній територіальній громаді Жмеринського району відбулося відкриття ситуативного безпекового Центру громади, який створено в межах проекту «Безпечна громада – спільний інтерес, спільна відповідальність», що фінансується Міжнародним Фондом «Відродження» та реалізовується ГО «Подільська агенція регіонального розвитку». 

«Загалом, у нього вкладено понад півмільйона гривень грантових коштів. Це величезний крок для нашої громади, адже відтепер ми зможемо відстежувати ситуацію в режимі реального часу в усіх семи населених пунктах, що входять до складу ОТГ», - розповів голова Северинівської ОТГ Олександр Христюк.

За його словами, отримані від грантодавців кошти  громада інвестувала у придбання обладнання для ситуативного центру та навчання персоналу. Розташували безпековий центр у приміщенні Северинівської сільської ради. Відтепер черговий може спостерігати за усім, що відбувається на головних шляхах громади, а також поблизу об’єктів соціальної сфери та місць скупчення людей. Інформація до Центру надходить із 24 камер відеоспостереження, роздільна здатність яких дозволяє чітко бачити навіть номери автівок, які проїздять сільськими вулицями.

Незабаром на території громади буде встановлено ще 3 камери.

До участі у заході долучились перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, начальник головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук, віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Агнєшка Гуральська, керівник Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Левченко, представники Міжнародного Фонду «Відродження», Програми «U-LEAD з Європою», мешканці громади та ЗМІ. З промовою також  виступив заступник голови районної ради Володимир Бігас

Центр знаходиться у приміщенні Северинівської сільської ради. Також громаді передано пожежний автомобіль, який розрахований на 6 тон води, в рамках партнерської благодійної допомоги від гміни Пунськ (Республіка Польща).

Під час заходу присутні мали змогу ознайомитись і наочно побачити, як працює система відеонагляду і оповіщення, а також як забезпечується зв'язок між громадянами та безпековими службами. Таким чином це дасть змогу запобігати виникненню надзвичайних ситуацій та надавати своєчасну допомогу при їх виникненні.

Северинівка безп центр

Cеверинівка безпековий центр

Cеверинівка безпековий центр

Cеверинівка безпековий центр

Cеверинівка безпековий центр

Cеверинівка безпековий центр

Cеверинівка безпековий центр

Cеверинівка безпековий центр

Cеверинівка безпековий центр