Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Жмеринчани прийняли участь у відкритті Міжнародного Шевченківського свята "В сім’ї вольній, новій"

 24 травня 2018 року відбулось урочисте відкриття Міжнародного Шевченківського свята "В сім’ї вольній, новій". Востаннє Вінницька  область приймала його 1991 року, а цьогоріч естафету його проведення прийняла вдруге, від Луганщини. Свято розпочалось на площі Шевченка з огляду експозиції Світлиць територіальних громад області та мистецьких виставок м. Вінниці.

Головна мета свята – ушанування пам’яті поета та художника Тараса Шевченка на місцевому рівні, а також знайомство жителів регіону з творчим доробком літераторів та художників з України і з-за кордону.

 Світлицю Жмеринського району було представлено працівниками закладів культури (районного будинку культури, центральної районної бібліотеки та музею П.І.Чайковського і Н.Ф. фон Мекк), які презентували картини, вишиті рушники та експонати народних музеїв. Обрядову випічку представила коровайниця с.Подільське Мельник Г.С.

 Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» проводиться в Україні з 1981 року. Спершу заходи в його рамках відбувалися в Києві та на Черкащині, а з 1988 року – з метою популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря та задля уникнення формалізації у святкуванні – урочистості стали проводити щороку в одній із областей. Порядок проведення визначається урядовими постановами № 86 від 18 квітня 1990 року та № 2017 від 18 грудня 1998 року.

Шевченківське свято

Шевченківське свято

Шевченківське свято