Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


В Жмеринському районі відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

В Жмеринському районі 8 листопада 2018 року в районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

  Першим вітав з професійним святом своїх колег начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Ю.Рубан. У своєму виступі він відзначив труднощі, які випали на долю галузі в цьому році та попри все вдалося зберегти персонал, покращити матеріально-технічне становище закладів культури.

  Так, впродовж року проведено ремонтні роботи в 7 закладах, освоєно 1 144 тис. грн. Творчі колективи брали участь в міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсах та здобували найвищі нагороди. В районі налічується 14 народних аматорських фольклорних колективів. Нещодавно високе звання «народного» здобув аматорський фольклорний колектив «Лелеченьки» Кармалюківського сільського будинку культури. Проведено атестацію всіх працівників культурної сфери. З великою гордістю очільник галузі зазначив, що працівники культури звеличують наш край, примножують його успіхи. Бажав усім здоров’я, усіляких життєвих гараздів та творчих здобутків.

  До вітальних слів доєдналися заступник голови районної ради В.Бігас та керівник апарату райдержадміністрації Т.Москальчук. Вони передали вітання працівникам культури від очільників району О.Легези та В.Малярчука, депутатського корпусу і очільників територіальних громад, а також куратора галузі першого заступника голови райдержадміністрації О.Монастирського. Говорили про багатство української культури, її духовну глибину. Відзначили її важливість для суспільства, збереження і примноження надбань та національних традицій українців, що безпосередньо роблять працівники культури, за що їм велика шана, подяка і найкращі побажання.

  Грамотою райдержадміністрації та районної ради за вагомий особистий внесок у розвиток галузі культури, збереження культурної спадщини, багаторічну плідну працю, активну громадську позицію та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва нагороджено Ю.Рубана.

  В цей день квіти від колективу з нагоди професійного свята, а також нещодавно відзначеного ювілею отримала Т.Собчук, яка віддала служінню Її Величності Культурі 40 років, а зараз виховує молоде покоління.

  Почесні грамоти та грошові винагороди, Подяки і цінні подарунки отримали кращі працівники та ветерани галузі.

  Керівникам музейних установ вручено книгу, яку видано за наслідками першої Жмеринської науково-краєзнавчої конференції «Слідами історії Жмеринського краю».

  Щирі вітання з професійним святом та найкращі побажання від міської влади передав учасникам зібрання заступник міського голови, начальник управління культури та туризму міської ради В.Дудік.

  Теплі слова привітань та побажань на адресу своїх колег линули із вуст директора районного будинку культури Л.Доноаге, директора центральної районної бібліотеки ім..В.П.Вовкодава Л.Шульган, директора музею ім..П.І.Чайковського і Н.Ф. фон Мекк А.Клекота, в.о.директора Станіславчицької дитячої музичної школи ім..В.Ф.Циганюка С.Горбатюк.

  Найкращі ж та найбажаніші привітання винуватці свята отримали від своїх юних вихованців, які щедро дарували свій талант наставникам і представникам інших структурних підрозділів галузі культури.

Використані матеріали сайту Жмеринської РДА

День культури 2018

День культури 2018

День культури 2018

День культури 2018

День культури 2018

День культури 2018

День культури 2018

День культури 2018