Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Всеукраїнський день культури та майстрів народного мистецтва

     В приміщені районного будинку культури відбувся святковий концерт, присвячений Всеукраїнському дню працівників культури і майстрів народного мистецтва.

     На свято були запрошені всі працівники культури району. З такої урочистої нагоди прийшли привітати всіх працівників культури району  Слащук Людмила Віталіївна – заступник керівника апарату, начальник відділу організаційно – кадрової роботи районної державної адміністрації, керуючий справами виконавчого апарату Жмеринської районної ради Паламарчук Анатолій Григорович.
 У своєму привітанні Анатолій Гигорович зазначив, що Жмеринщина має особливий колорит. Адже наш край — духовна скарбниця та благодатна нива для мистецької діяльності.

    Дякуючи творчому неспокою та громадському подвижництву майстрів культури та мистецтв народна та професійна культура рясно вродила вагомими духовними здобутками. Завдяки працівникам культури могутні традиції поєднуються з новітніми поглядами, течіями, створюючи таку культуру, яка зрозуміла молодому поколінню, яка звернена до майбуття.

     "Ви повертаєте із забуття, оберігаєте та розвиваєте народні традиції та ремесла. Ви забезпечуєте пам’ять поколінь та створюєте сприятливі умови для формування цілісного культурного простору.

     У переддень професійного свята зичу Вам міцного здоров’я, родинного затишку, особистого щастя і нових творчих здобутків у благородній справі відродження, збереження і примноження духовних надбань нашого краю".

    До святкових привітань приєднався районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Виконуюча обов’язки директора Мальована Жанна Андріївна та провідний спеціаліст РУСССДМ – Герасимлюк Анастасія Сергіївна, сердечно привітали усіх працівників культури та подарували цінний подарунок для РБК.
 
    Всіх працівників культури району привітав начальник районного відділу культури і туризму Рубан Юрій Олексійович та зачитав розпорядження районної державної адміністрації про відзначення преміями та цінними подарунками кращих працівників культури району. Були також нагороджені ветерани праці в галузі культури.
 
    До святкових привітань приєднались кращі виконавці самодіяльних аматорських творчих колективів району та районного будинку культури це : Лауреат обласних та республіканських конкурсів читців Павло Британський, найкращі музиканти – це інструментальне тріо у складі : О.Орищук, О. Мацера, та О. Вусик, улюбленець глядацької публіки ройону та міста Є. Грубський та С. Зайчук, починаючі зірки вокального мистецтва – це: Кадиба Анастасія переможниця неодноразових конкурсів вокалістів, фіналістка Міжнородного конкурсу дитячо – юнацького конкурсу естрадної пісні «Музична парасолька» Мельничук Крістіна, Трахтенберг Юлія , яка змалечку почала співати і з роками формує свої вокальні навички.
 
    Своїми танцями привітали працівників культури : учасниця танцювального колективу «Жасмін» - Анастасія Ковтун та танцювальний колектив ДМШ с. Станіславчик.
 
    Багато теплих слів, поздоровлень почули в цей день працівники культури. За схвальні вітальні слова хочеться знову і знову творити, співати, танцювати та відроджувати нашу українську культуру.
 Дарувати людям радість
 
Дарувати людям радість
 
Дарувати людям радість