Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Вшановуючи традиції

Сьогодні, 17 травня, православні християни, відзначають не тільки одне з 12 найголовніших християнських свят у році – Вознесіння Господнє, яке  відзначається через 40 днів після Великодня, що цікаво — припадає свято завжди на четвер, але й Всесвітній день вишиванки, яке  з 2006 року вже традиційно відзначають у третій четвер травня.

Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка-вишиванка – є головним оберегом людини.  В Україні було повір’я, що вишиту сорочку дарували на добро, на хороше життя. Вишиті сорочки настільки вдало вирізняють українців з поміж інших націй та підкреслюють їх автентичність, що з  давніх часів стали своєрідним символом українського народу.

У всіх народів світу існує повір’я, що той хто забув звичаї своїх батьків, буде покараний і Богом і людьми. Наші пращури вірили, що вишита сорочка захищає людину не лише від біди, а й від ворожих сил.

До святкування Дня вишиванки приєднались працівники та підопічні комунальної установи «Територіальний  центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жмеринського району Вінницької області» майже всі одягнули українське національне вбрання, говорили про традиції вишивання українських сорочок. 

А до відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, що знаходиться в смт. Браїлів завітали гості, це працівники Жмеринського міськрайонного суду на чолі з головою суду Сенько Л.Ю., які підтримали всеукраїнський флешмоб, присвячений дню Вишиванки, та змінили свій офіційний дрес-код на національний. Вони приїхали з гостинцями, але найціннішим подарунком були увага та спілкування, які вони дарували стареньким.

Зі щирими словами до присутніх та гостей звернулись директор територіального центру, Оголенко Тамара Іванівна та голова суду Сенько Любов Юзефівна, привітали всіх зі святами, та побажали миру і гармонії в душі, здоров’я міцності духу і Божого благословення на всі добрі справи! Тамара Іванівна виразила глибоку вдячність гостям, які попри труднощі своєї професії по завершенню робочого дня все ж змогли приїхати, та хоч і ненадовго скрасити сірі будні мешканців відділення стаціонарного догляду. Дідусі та бабусі отримали такі необхідні для них позитивні емоції. Вони завжди безмежно раді гостям та чекають на них із нетерпінням.

Свято вишиванки об’єднало, зігріло всіх учасників. Кожен хто сьогодні, вдягнув вишиванку, виразив свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

 Директор КУ «Територіальний центр соціального обслуговування Жмеринського району»   Т.І.Оголенко

вишиванка

вишиванка