Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Відбулась нарада з керівниками комунальних установ щодо оптимізації бюджетних витрат

20 вересня голова районної ради Малярчук В.Г. та перший заступник голови райдержадміністрації Монастирський О.І. провели нараду з керівниками комунальних установ, організацій, підприємств, закладів району та начальниками відділів освіти, культури, охорони здоров’я райдержадміністрації.

Учасники наради обговорили заходи щодо забезпечення своєчасної виплати заробітної плати, економії енергоносіїв та впорядкування мережі  бюджетних установ району з метою приведення її у відповідність до наявного фінансового ресурсу, передбаченого у районному бюджеті на 2018 рік. 

Відтак, по підсумках виконання районного бюджету за 8 місяців  незабезпечена бюджетними призначеннями потреба в коштах на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ та закладів становить біля 6 млн. грн., з них в освітянських закладах – понад 4 млн.грн. (за рахунок додаткової дотації з державного бюджету та власних доходів), медичних закладах- 320,0 тис.грн. (заклади вторинного рівня), культури - 103,6 тис.грн.. соціального захисту 337,3 тис.грн., спорту - 60,2 тис.грн., органів місцевого самоврядування 512,9 тис.грн.

Крім того, додаткова потреба в коштах на оплату комунальних послуг та енергоносіїв становить майже 5 млн.грн.

Джерел покриття дефіциту районного бюджету обмаль, це спонукає керівництво райдержадміністрації та районної ради проводити активну роботу з питань раціонального використання бюджетних коштів та оптимізації видатків на утримання бюджетних установ району.

Крім того, присутні озвучили свої пропозиції щодо першочергових заходів  з  економії бюджетних коштів,  оптимізації видатків та обговорили ряд актуальних фінансових питань у розрізі галузей.

Розпорядники бюджетних коштів та керівники комунальних установ, організацій, підприємств, закладів  отримали доручення надати у стислі терміни в районну раду пропозиції щодо шляхів зменшення витрат на утримання бюджетних установ району, виходячи із пріоритетності та обґрунтованості потреб та заходів, які мають забезпечити оптимізацію бюджетних витрат до кінця 2018 р. та на 2019 р., не погіршуючи якості надання медичних, освітніх та культурно – мистецьких  послуг, і, разом з тим не призвести до порушення сталої роботи бюджетних установ району. 

нарада 20.09.18

нарада 20.09.18

нарада 20.09.18

нарада 20.09.18