Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Відкрите нове відділення у санаторії

В одному з наймальовничіших куточків Жмеринського району - в с.Северинівка в колишньому маєтку графа Северина Орлова розмістився спеціалізований санаторій для дорослих «Северинівка». Саме тут напередодні Дня медичного працівника 14 червня 2013 року відбулася надзвичайна подія. В цей день введено в дію нове відділення реабілітації та відновного лікування хворих з ураженням опорно-рухового апарату. В даний проект вкладено понад 400 тис.грн.
 Нове відділення санаторію
  В урочистій церемонії відкриття взяли участь перший заступник голови Вінницької обласної Ради І.Кревський, голова Жмеринської районної державної адміністрації Ю.Твердохліб, заступник голови районної ради Н.Рожок, начальник відділу охорони здоров’я О.Ярмоленко, головний лікар центральної районної лікарні Р.Боровський, Северинівський сільський голова О.Христюк, начальник Вінницького регіонального управління Укрсиббанку Р.Барабаш. Гостей зустрічали головний лікар санаторію В.Малащук, медичний персонал та пацієнти закладу.
 
  В.Малащук у своїй промові повідав про задум створення такого відділення, про процес втілення його в життя. Дякував своєму колективу за ентузіазм, проявлений під час проведення робіт, керівництву області та району, сільському голові - за підтримку, сприяння та допомогу у реалізації проекту.
 
  І.Кревський у своєму виступі зазначив, що дуже радий тому, що своє професійне свято трудовий колектив може відзначити трудовими здобутками. Передав вітання від голови облдержадміністрації І.Мовчана та голови обласної Ради С.Татусяка. Привітав з прийдешнім Днем медичного працівника та відзначив Почесною грамотою старшу медичну сестру санаторію Н.Сабатович за високі професійні здобутки.
 
 Нове відділення санаторію
 Із знаменною подією та професійним святом вітав колектив санаторію Ю.Твердохліб, дякував голові облдержадміністрації І.Мовчану, голові обласної Ради С.Татусяку, очільниці галузі медицини Вінниччини Л.Діденко за всебічну підтримку району у всіх починаннях та задумах. Особливу подяку висловив сільському голові та колективу закладу за ініціативність та дієвість, створення атмосфери затишку, доброзичливості та співчуття.

Нове відділення санаторію
До слів голови райдержадміністрації приєдналася Н.Рожок. У своєму виступі вона заначила наступне:

"Сьогодні ми зібралися з нагоди відкриття реабілітаційного відділення для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату  .

Хочу дещо звернутись до історії. Колись на місці теперішньої  Северинівки ріс дубовий ліс. У 1802 році, тодішній власник володіння Северин Орловський збудував свою резиденцію.  Чудові природні умови, гарний краєвид, який має і релаксаційну, і лікувальну дію, надихнув сучасників на створення на базі цієї графської садиби лікувально-профілактичного санаторію  , який став окрасою місцевості.

Відкриття  реабілітаційного відділення справді є знаковою не тільки для нашого району, але й для усієї Вінницької  області, адже ця подія є підтвердженням добрих справ, які влада робить для людей. Це вагомий захід, спрямований на реалізацію соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича. Те, що ми втілюємо у життя ці соціальні ініціативи дасть можливість підняти рівень добробуту жителів району різних категорій, забезпечити надійний соціальний захист, а відтак, виконати основну мету, яку ставить перед собою влада – зробити все, щоб людям жилося краще."

Представники районної влади запевнили присутніх в тому, що й надалі будуть прикладати максимум зусиль для реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Януковича щодо реформування та модернізації сфери охорони здоров'я, забезпечення надання якісних медичних послуг населенню.
 
  До когорти виступаючих долучилися О.Ярмоленко, Р.Боровський, Р.Барабаш.
 Нове відділення санаторію
  
Під час свого виступу О.Христюк поінформував учасників зібрання про новий задум - створити на території санаторію музей родини Северина Орлова, до чого мають намір долучитися нащадки графа, які проживають у Польщі.
 
  Після символічного перетинання червоної стрічки присутні мали змогу оглянути реконструйоване приміщення відділення реабілітації. Усіх вразив його інтер’єр, затишні кімнати, комфортні умови для проживання, відпочинку, реабілітаційного та лікувального процесів. Є у відділені спортивна зала з багатьма тренажерами, приладдям для відновлення та укріплення опорно-рухового апарату. В даний момент проходять ремонтні роботи ще в одному приміщенні, де незабаром відвідувачі санаторію зможуть приймати процедури з чудодійною блакитною глиною, на яку багата северинівська земля.
 Нове відділення санаторію
  Під час перебування у санаторному закладі представники керівництва області та району оглянули процедурні кабінети, ознайомилися з новинками лікувальних засобів, які використовуються для оздоровлення відвідувачів. А також поспілкувалися з пацієнтами, які поділилися своїми враженнями від перебування у закладі, висловили свої пропозиції та побажання. Керманичі пообіцяли сприяти їх реалізації. 
Нове відділення санаторію