Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Заступник голови районної ради В.Бігас прийняв участь в роботі семінару Жмеринської районної організації ветеранів

11 жовтня 2018 р. заступник голови районної ради В.Бігас прийняв участь в роботі квартального семінару Жмеринської районної організації ветеранів. Під час наради піднімалось багато актуальних для людей похилого віку питань.

Голови первинок мали змогу ознайомитись з новинами у законодавстві з питань призначення субсидій, соціального захисту, про що інформували  начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Н.Василик,   головні спеціалісти управління І.Жарук та О. Пічкуп

Зі станом справ у медицині району доповідав начальник відділу охорони здоров’я РДА О. Ярмоленко. Зокрема, він повідомив, що на теперішній час населенням Жмеринщини укладено 38021 декларацію із сімейними лікарями, що складає 61,5%. Зазначив, що 3 лікаря перетнули межу в 1800 пацієнтів, 12 лікарів мають більше 1500 укладених декларацій, 9 лікарів – понад 1000. Інформував про етапи проходження реформи, систему надання медичних послуг, оплату праці лікарів, забезпечення роботи амбулаторій ЗПСМ.

У своєму виступі директор  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Жмеринського району Т.Оголенко ознайомила присутніх із роботою стаціонарного відділення центру, що розташований в смт. Браїлів, висловила слова вдячності районному керівництву за допомогу у проведенні ремонту та вкотре звернулась за допомогою в облаштуванні ліфтом або спеціальним підйомником приміщення, аби підопічні частіше могли бути на свіжому повітрі.

В.Бігас висловив вдячність головам первинних ветеранських організацій за турботу про людей старшого покоління, а також представникам усіх служб, які допомагають людям похилого віку побороти труднощі.

У своєму виступі голова Вінницької громадської спілки Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО А.Слівінський, який теж був запрошений на семінар був вражений роботою організації та зазначив, що не бачив  аналогів такої дієвої організації в області. Відзначив тісну співпрацю керівництва району з ветеранською організацією.

Ветеранами піднімались питання функціонування газети «Жмеринський меридіан», яка відповідно до закону про реформування комунальних друкованих засобів припиняє свою діяльність. Відповідне рішення було прийняте 25 сесією районної ради 04 жовтня. Голова райдержадміністрації О.Легеза проінформував, що вишиковуються шляхи випуску друкованого засобу інформації, який висвітлюватиме життя району.

Також було підняте питання щодо намірів розташування смітника на території Людавського полігону. О. Легеза запевнив, що будуть прийняті усі міри для недопущення цього, адже презентувалось облаштування на території полігону сучасного сміттєпереробного заводу.

По закінченню нараду прозвучали привітання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, усіх чоловіків з Днем Українського Козацтва та Днем захисника України, які відзначатимуться 14 жовтня.

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18

нарада 11.10.18