Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


11 жовтня відбулись урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

Дата 14 жовтня поєднала для України чотири величних свята - День захисника України, День Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День створення УПА.

Напередодні цих свят 11 жовтня  в районному будинку культури відбулись урочисті заходи за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості та засобів масової інформації. Почесними гостями на святі були військові, ветерани АТО, рідні загиблих воїнів у ході антитерористичної операції.

У фойє будинку культури учасникам заходу була представлена тематична виставка експозицій, присвячених історії Української держави, героям – захисникам та загиблим воїнам.

Розпочались заходи із внесення Державного прапора та виконання Гімну України.

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України.

Стоячи зала аплодувала матерям і дружинам Героїв України, які поклали своє життя на вівтар перемоги: Марії Петрівні Буйлук – матері солдата Анатолія Буйлука, жителя села Кацмазів, Лідії Павлівні Власенко – матері майора Миколи Яжука, жителя с. Мартинівка; Наталі Заболотній – доньці старшини Миколи Заболотного, жителя с. Мовчани; Олені Миколаївні Семенюк – дружині молодшого сержанта Миколи Семенюка, жителя селища Браїлів.

Зі словами глибокого співчуття їм були вручені матеріальна допомога та обереги, виготовлені вихованцями районного будинку культури.

 Представники районної влади – заступник голови районної ради Бігас В.П. та керівник апарату районної державної адміністрації Москальчук Т.Г. привітали громадськість зі святами та побажали здоров’я, благополуччя, мирного та світлого неба над головою, Божого захисту Україні та її синам.

Також був зачитаний лист - подяка батькам старшого солдата Сергія Білана з с.Сербинівці від командира військової частини, у складі якої він захищає східні кордони нашої держави від агресора. Сергія та його батьків відзначили Почесною грамотою, подякою районної державної адміністрації й районної ради та грошовою винагородою.

За патріотизм та особисту мужність, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нашої країни, вірність військовій присязі та з нагоди Дня захисника України Почесними грамотами з виплатою одноразової грошової допомоги відзначені учасники АТО, ООС та волонтери, які проживають в районі.

 З вітальними словами виступив військовий комісар Жмеринського об’єднаного міського військового комісаріату Андрійчук Т.М.

Працівники та вихованці районного будинку культури подарували присутнім святковий концерт.

Після закінчення урочистої частини усі бажаючі взяли участь у покладанні квітів до меморіалу пам’яті Захисників України. На знак подяки і пам'яті були уквітчані підніжжя пам'ятників Героїв Небесної Сотні, АТО та братської могили, де поховані загиблі у роки Другої світової війни.

День захисника України 2019

День захисника України 2019

День захисника України 2019

День захисника України 2019

День захисника України 2019

День захисника України 2019

День захисника України 2019

День захисника України 2019

День захисника України 2019