Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


12 сесія районної ради 7 скликання

03 березня в залі засідань районної ради відбулась чергова 12 сесія районної ради. В її роботі прийняли участь 25 депутатів, що складає 73,5 відсотків від загального складу ради.

03/03/2017

Голова районної ради Малярчук В.Г. розпочав сесію із вручення  Подяки за сприяння у розвитку фізкультурно – спортивної галузі знаній меценатці Жмеринського району, депутату районної ради,  генеральному директору товариства з обмеженою відповідальністю «Курланд» Федоренко Т.Т.

03/03/2017

Порядок денний сесії був затверджений у складі 37 питань.

Першим розглядався звіт голови районної ради про роботу за період з листопада 2015 року по лютий 2017 року.

«Це своєрідне підбиття підсумків колективної роботи - кожного депутата, постійних комісій районної ради, президії, виконавчого апарату районної ради», – зазначив голова районної ради Малярчук В.Г.

Детально Василь Григорович зупинився на поїздці до Республіки Литви делегації Жмеринського району в кінці лютого 2017 року. Зокрема, зупинився на роботі органів місцевого самоврядування, організації надання медичних та освітніх послуг у Литві.

Також поділився своїми враженнями від зустрічі з народними депутатами від Вінницької області, що була організована Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування напередодні, 2 березня, зазначивши, що ця зустріч була своєрідним «бенефісом об’єднаних територіальних громад». Ознайомив депутатів з основними проблемними питаннями, які піднімались на зустрічі.

03/03/2017

Наприкінці свого звіту Василь Григорович відмітив, що  не мав на меті охарактеризувати  багатогранну  роботу районної ради з точністю до кожного кроку та кожного документу.

«У своєму звіті я намагався окреслити головні напрями,  за якими будувалася робота районної ради в звітному періоді, що в цій роботі мало позитивні результати і які проблеми залишилися невирішеними.

Їх вирішення вимагає від нас, народних обранців, ще більшої  наполегливості, принциповості  і професіоналізму, відданості справі,  за  яку  ми відповідальні перед громадою.

Впевнений, наша діяльність матиме сенс лише тоді, коли в центрі уваги, насамперед, буде людина, необхідність поліпшення умов та якості її життя, створення соціальних гарантій. Вірю, що саме на це будуть спрямовані наші зусилля в майбутньому і що наша з вами спільна робота і надалі має виражатись через конкретні справи, спрямовані на благо виборців і всіх жителів району.» –  сказав Малярчук В.Г., підсумовуючи свій виступ.

03/03/2017

Внесені зміни до деяких районних програм, що стосувались, в основному, їх фінансування.

Вагома частка питань стосувалась медичної галузі. Зокрема, депутати вийшли із ініціативою створити госпітальний округ на територіях Жмеринського, Барського, Шаргородського районів, міста Жмеринки та Барської й Северинівської об’єднаних територіальних громад. Депутати вирішили створити групу з представників районної ради, райдержадміністрації, головних лікарів медичних закладів району для проведення  роз’яснювальної роботи та перемовин щодо доцільності створення госпітального округу на територіях Барського, Жмеринського та Шаргородського районів.

03/03/2017

Депутати одноголосно підтримали звернення депутатської фракції ВО «Батьківщина» у Жмеринській районній раді до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України стосовно недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

03/03/2017

Звернення депутатської фракції «СОЛІДАРНІСТЬ» до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо додаткових заходів для боротьби із контрабандою товарів, які потрапляють в Україну з окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження зачитав секретар фракції депутата районної ради Ярмоленко О.М. Текст звернення викликав деяку дискусію серед депутатів, але також прийняте більшістю голосів депутатів.

03/03/2017