Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


15 грудня відбулись засідання постійних комісій

15 грудня 2016 року в залі засідань районної ради відбулось спільне засідання постійних комісій районної  ради, на якому розроблялись та обговорювались проекти рішень з 41 питання.

Основними питаннями, які будуть розглядатись на  сесії 20 грудня, буде прийняття Програми економічного і соціального розвитку  Жмеринського району на 2017 рік та основного фінансового документу - районного бюджету на 2017 рік.

15/12/2016

Начальник відділу економічного розвитку Цабак К.О. проінформувала, що Програма економічного і соціального розвитку  Жмеринського району на 2017 рік узгоджена з Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року,  Стратегією збалансованого регіонального розвитку Вінницької області  на період до 2020 року, Стратегією розвитку  Жмеринського району на 2013-2020 роки, іншими цільовими програмами щодо розвитку відповідних сфер діяльності в районі.

15/12/2016

У Програмі передбачено комплекс завдань та заходів, спрямованих на стабілізацію роботи і розвиток основних галузей виробничої та соціальної сфери району.

Заходи, закладені  в Програмі,  спрямовані  на реалізацію єдиної політики розвитку  району  відповідно  до  стратегічних  пріоритетів  економічного  і соціального розвитку району на 2017 рік:

Реалізації державної політики у сфері протидії корупції.

Децентралізація влади. Добровільне об`єднання територіальних громад.

Зміцнення обороноздатності, збереження миру та спокою на території району.

Гарантування безпечної життєдіяльності населення.

Залучення інвестицій в економіку району.

15/12/2016

Зменшення технічної та моральної зношеності об’єктів виробничої та соціальної інфраструктури.

Cтворення умов для подальшого нарощування сільськогосподарського виробництва та підвищення його ефективності.

Гарантування продовольчої безпеки району.

15/12/2016

Перетворення агропромислового комплексу району у високоефективний, конкурентоздатний на внутрішньому та зовнішньому ринках сектор економіки регіону та країни.

Комплексний розвиток сільських територій та підвищення соціального захисту і життєвого рівня сільських жителів.

Диверсифікація джерел енергопостачання та підвищення рівня енергоефективності.

Розвиток сільської місцевості.

Раціональне використання природно-ресурсного потенціалу.

Підвищення рівня лісистості району до оптимального рівня.

Нарощування ресурсного та екологічного потенціалу лісів, забезпечення ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку.

Розвиток інтелектуального капіталу.

Забезпечення збалансованості бюджету району.

Зменшення рівня забруднення навколишнього середовища.

Розвиток культури.

Розвиток туристично-рекреаційної сфери.

Підвищення якості освіти.

Збереження трудових ресурсів району.

Розвиток транскордонних та міжнародних відносин.

Підтримка розвитку малого та середнього бізнесу.

Продовжуючи розпочаті реформи з метою активізації позитивних перетворень, політика району буде реалізовуватись таким чином, щоб забезпечити необхідні умови для підвищення самодостатності економічного і соціального розвитку кожного населеного пункту району.

15/12/2016

Про районний бюджет 2017 р. інформував начальник фінансового управління райдержадміністрації Гамарник В.А., який запропонував установити загальний обсяг доходів районного бюджету на 2017 рік у сумі 273257269 грн., в тому числі доходи загального фонду бюджету визначити у сумі 271771889 грн., доходи спеціального фонду бюджету  1485380 грн

Затвердити загальний обсяг видатків районного бюджету на 2017 рік у сумі 273257269 грн., у тому числі обсяг видатків загального фонду бюджету у сумі  267749029  грн. та видатків спеціального фонду бюджету у сумі 5508240грн., в тому числі бюджет розвитку 4022900 грн ., за головними розпорядниками коштів.

Установити профіцит загального фонду районного бюджету у сумі 4022900 грн., напрямком використання якого визначити передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду).

Установити дефіцит спеціального фонду районного бюджету у сумі 4022900 грн., джерелом покриття якого визначити надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду).

15/12/2016

Голова районної ради Малярчук В.Г. ознайомив з основними питаннями, які на розгляд сесії ініціюються апаратом районної ради, а саме встановлення розміру надбавок до посадового окладу,  преміювання та надання матеріальної допомоги голові, заступнику голови, заступникам керівника виконавчого апарату районної ради на 2017 рік, затвердження Положення про порядок преміювання працівників апарату Жмеринської районної ради на 2017 рік, структури та штатної чисельності районної ради та її виконавчого апарату, порядку використання фонду депутата районної ради на 2017 рік. Стосовно останнього питання Василь Григорович зазначив, що фонд депутата утворюється і використовується для надання адресної допомоги військовослужбовцям - учасникам антитерористичної операції на сході країни та їх сім’ям, малозабезпеченим громадянам та тим, які перебувають у складному матеріальному становищі внаслідок стихійного лиха, нещасного випадку, важкого захворювання, інших ускладнюючих обставин. Загальна сума фонду та його розмір у розрахунку на кожного депутата визначається щорічно при затвердженні бюджету. На 2017 рік ця сума становитиме 68000 гривень, розмір фонду депутата районної ради буде складати 2000 гривень.

 15/12/2016

До порядку денного внесений план роботи Жмеринської районної ради 7 скликання  на 2017 рік, який презентувала керуюча справами виконавчого апарату районної ради Радіна О.О. зазначивши, що проект плану роботи ради розроблений  на підставі пропозицій постійних комісій, заступника голови ради, депутатських фракцій, депутатів, районної державної адміністрації та включає в себе напрямки діяльності ради та її органів протягом року, визначає основні питання для розгляду на пленарних засіданнях, заходи з підготовки та реалізації рішень ради, визначає відповідальних за їх виконання.

На сесії планується затвердити План діяльності районної ради з підготовки проектів регуляторних актів  на 2017 р., яким пропонується у І півріччі 2017 р. розробити Положення про порядок призначення на посаду на умовах контракту та звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селища Жмеринського району з метою установлення єдиного механізму організаційно - правових заходів щодо призначення на посаду або звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ Жмеринського району.

15/12/2016

Також планується розглянути на черговій сесії ряд питань з надання фінансової підтримки комунальних установ та закладів, деяких громадських організацій,  урегулювання земельних відносин, внесення змін до прийнятих раніше Програм соціального напрямку, інші питання.

Комісії пройшли при достатньо високій активності депутатів.