Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


16 сесія районної ради

Відбулась 16 сесія районної ради

8 листопада 2012 року в приміщенні районної ради відбулась чергова 16 сесія районної ради 6 скликання.

В роботі сесії прийняли участь 33 депутата районної ради (58,9 %), депутат обласної ради Цимбал І.В., начальники управлінь, відділів та служб райдержадміністрації, сільські та селищний голови, керівники промислових та сільськогосподарських підприємств і організацій району, представники політичних партій, громадських організацій та засобів масової інформації.

На початку сесії голова районної ради Малярчук Василь Григорович доповів про кадрові зміни, що відбулись у міжсесійний період, також відзначив територіальні громади, які перемогли у 9 Вінницькому обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад, яких в цьому році п’ять: Браїлівська селищна рада – 28 тис. грн.. , Северинівська сільська рада – 21 тис. грн.., Стодулецька – 20 тис. грн.., Тарасівська – 23 тис.грн., Носковецька – 24,5 тис.грн.

Відбулась 16 сесія районної ради

З презентацією Стратегії розвитку Жмеринського району на 2012 – 2020 роки виступила заступник начальника управління економіки райдержадміністрації Цабак Катерина Олександрівна. У своїй доповіді Катерина Олександрівна зазначила, що Жмеринський район вартий особливої уваги в плані перспектив розвитку.

Адже наш район – це територія з прекрасними земельними та лісовими ресурсами, корисними копалинами, людським потенціалом, давньою історією, унікальними пам’ятками архітектури і краєвидами, унікальними духовними та  культурними традиціями.     Районна влада своє завдання вбачає в тому, щоб зберегти самобутність району і разом з тим забезпечити високу якість життя людей.

 

Запит на зміни, саме на якісні зміни сьогодні став ключовою вимогою до влади, до бізнесу, до громадськості. Але щоб зміни стали дійсно спільною справою всіх без виключення, потрібні чіткі і якісні, суспільно значущі  орієнтири на майбутнє, які  покладено в основу  Стратегії.

В результаті опрацювання  стратегій розвитку територіальних громад району  та проведення обговорень з представниками органів місцевого самоврядування,  громадських організацій, робочою групою по розробці Стратегії опрацьовано варіанти бачення майбутнього Жмеринського району основним з яких є - сталий та збалансований економічний розвиток як передумова збільшення доходів населення та забезпечення соціальних гарантій, підвищення якості послуг та покращення навколишнього середовища, а також генерування і впровадження нових ідей та проектів розвитку.

“Про районну програму подолання та запобігання бідності на період 2012 – 2015  років” проінформувала начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Василик Надія Володимирівна.

 

У промові вона зазначила, що  проблема  бідності  залишається  актуальною  і потребує подальшого розв'язання.

Не втратила  гостроти  проблема  бідності  серед   працюючого населення.  Кожна  четверта  сім'я  з  дітьми,  в якій всі дорослі працюють, належить до категорії бідних.

Метою програми  є зменшення кількості бідного населення  серед  працюючих,  сімей  з дітьми,  особливо багатодітних,  дітей-сиріт,  дітей,  позбавлених
батьківського  піклування,   безпритульних   дітей,   безробітних, інвалідів,  пенсіонерів, бездомних осіб, в сільській місцевості та запобігання хронічній бідності. У програмі окреслені основні шляхи і способи розв'язання проблеми.

Також були затверджені галузеві районні програми, як складові Програми соціально – економічного розвитку району на 2013 р.; розглянуті фінансові питання, що стосувались внесення змін до  рішення 10 сесії районної ради 6 скликання від 10.01.2012 року “Про районний бюджет на 2012 рік”, затвердження піврічного звіту і за 9 місяців, затвердження розпоряджень голови райдержадміністрації, голови районної ради, пов’язаних із змінами при виконанні районного бюджету; питання розпорядження комунальною власністю, земельні тощо.