Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


30 сесія районної ради

 

18 вересня поточного року в залі засідань районної ради відбулась 30 чергова сесія районної ради 6 скликання.

На початку сесії голова районної ради Паламарчук А.Г. прозвітував про роботу районної ради в міжсесійний період. В інформації зазначив, що на сьогодні найактуальнішим питанням, нажаль,  залишається складна ситуація на сході країни, де, незважаючи на перемир’я, фіксуються випадки ведення бойових дій і продовжують нести службу наші співвітчизники.

Подякував усім сільським головам, жителям територіальних громад району, депутатам усіх рівнів за їхню небайдужість та активну громадську позицію.

 30 сесія районної ради

Повідомив, що на сьогоднішній день в районі діє акція “Протягни руку допомоги!”, оголошена громадською радою при Жмеринській райдержадміністрації спільно з міськрайонною організацією товариства Червоного Хреста України, мета якої є збір речей першої необхідності, матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та людям, які у зв’язку із непростою ситуацією, що склалася на Сході України, вимушені були покинути власні домівки і шукати притулку у Жмеринському районі. Акція буде тривати до 1 жовтня.

Також на обласному рівні з 16 вересня по 6 жовтня проходить обласний благодійний марафон “Врятуймо кожного бійця – захисника України!”, зібрані кошти будуть направлені на порятунок життя поранених та постраждалих учасників антитерористичної операції, зокрема тих, які лікуються у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону м. Вінниці.

Розповів, в яких заходах приймала участь районна рада, її виконавчий апарат.

Разом із першим заступником голови райдержадміністрації Монастирським О.І. за значний особистий внесок в соціально – економічний розвиток району, активну життєву позицію,вручив свідоцтва про занесення на обласну Дошку пошани Шершуну В.М – голові ФГ «Дзялів», на міськрайонну Дошку пошани Репулі М.С. – депутату районної ради, головному лікарю Мартинівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини та Почесну грамоту Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради Олександрівській сільській раді за перемогу у конкурсі на кращу організацію робіт під час проведення двомісячника благоустрою населених пунктів Вінницької області у 2014 році в категорії “Сільські ради”.

30 сесія районної ради

Далі депутати одностайно проголосували за порядок денний сесії, який включав 18 питань.

Про роботу податкової інспекції по виконанню дохідної частини  районного, селищного, сільських бюджетів та хід виконання Комплексної програми мобілізації зусиль органів місцевого самоврядування, державної податкової служби, інших відомств по забезпеченню надходжень до бюджетів усіх рівнів та удосконаленню системи адміністрування податків і зборів на 2012 – 2016 роки прозвітувала перший заступник начальника Жмеринської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Павельчук О.А.

Вона зазначила, що на виконання Комплексної програми мобілізації зусиль органів місцевого самоврядування, державної податкової служби, інших відомств по забезпеченню надходжень до бюджетів усіх рівнів та удосконаленню системи адміністрування податків і зборів на 2012 - 2016 роки, яка затверджена рішенням 12 сесії 6 скликання Жмеринської районної ради 19 квітня 2012 року з Жмеринського районного бюджету протягом 2012- 2013 років виділялись кошти в загальній сумі 100,0 тис. грн., а саме:

–       за рішенням 16 сесії районної ради 6 скликання від 8 листопада 2012р. в сумі 50,0 тис.грн.;

–       за рішенням 20 сесії районної ради 6 скликання від 18 квітня 2013р. в сумі 50,0 тис.грн.

Усі кошти отримані та використані в повному обсязі, відповідно до затверджених планів використання бюджетних коштів за 2012-2013 рр..

У січні - липні 2014 року Жмеринською ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області при помісячного розпису доходів до місцевих бюджетів Жмеринського району, затвердженого органами місцевого самоврядування, в сумі 9283,6 тис.грн. надійшло 11262,9 тис.грн., що складає  121,3 відсотків, в т.ч. до загального фонду місцевих бюджетів при помісячного розпису доходів в сумі 8591,6 тис.грн. надійшло 9903,4 тис.грн., що складає  115,3 відсотки.

По податку на доходи фізичних осіб при помісячного розпису доходів, затвердженого органами місцевого самоврядування на січень-липень 2014р. в сумі 4586,4 тис.грн. надійшло 5307.6  тис.грн. або 115,7 відсотків, по платі за землю при помісячного розпису доходів в сумі 3769,5 тис.грн. надійшло 4176,4 тис.грн. або 110,8 відсотків.

 30 сесія районної ради

Щодо затвердження Порядків та Граничних норм витрат на забезпечення харчуванням учасників спортивних заходів інформував начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації Марчук В.М.. Рішення з даного питання прийняте із змінами та доповненнями одноголосно.

Жваво обговорювалось питання прийняття районної програми розвитку Українського козацтва на 2014 – 2020 роки, яку презентували начальник відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації Марчук В.М.,  отаман районового козацького товариства «Жмеринський окремий полк ім.У.Кармалюка» МГО «Українське козацтво» Тарковський А.І.

Сьогодні, як ніколи, суспільству потрібно звільнятися від фальшивих цінностей, ідеологічних та соціально – економічних орієнтирів нехарактерних для України. Українські козаки як найтиповіші представники українського народу мали власну унікальну організацію державного устрою та соціально – економічних відносин, політичні та соціальні ідеали.

Прийняття Районної програми розвитку Українського козацтва на Жмеринщині на 2014  – 2020 роки дало б змогу  в повному обсязі реалізувати потенціал козацької ідеї для консолідації українського суспільства, збереження культурної спадщини району, проведення фізкультурно – спортивної роботи, військово – патріотичного та духовного виховання дітей та  молоді, – зауважили виступаючі.

Також був розглянутий блок фінансових питань, регулювання земельних відносин, питань, що стосуються комунальної власності району, інші.

Останнім питанням порядку денного розглядалось повторно  подання про скасування рішення 23 сесії 6 скликання від 21.11.2013 р. “Про перелік об’єктів спільної власності територіальних громад Жмеринського району, які підлягають приватизації у 2013 - 2018 рр.” Рішення не прийнято, так як не набрало необхідної більшості голосів, а саме голосували: «за » - 21, «проти » - 1, «утрималось» - 8, не голосували – 2, а відповідно до п.11 ст. 17 Регламенту районної ради, рішення ради вважається прийнятим, якщо за нього подано більшість голосів від загального складу ради, тобто 29 і більше голосів.