Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Децентралізація та місцеве самоврядування

Голова райдержадміністрації, депутат Вінницької обласної Ради Олег Легеза, голова районної ради Василь Малярчук взяли участь в семінарі на тему «Децентралізація та місцеве самоврядування» , який провів експерт з питань розвитку місцевого самоврядування Ярослав Максимчук. На захід були запрошені сільські голови, секретарі, депутати сільських, селищної рад, представники Северинівської об’єднаної територіальної громади.

  Семінар був проведений за організаційної підтримки помічника народного депутата України Івана Мельничука Ірини Осадчої.

  На початку зібрання Олег Легеза зазначив: « Сьогодні ми маємо розуміти про невідворотність адміністративно – територіальної реформи . Процес децентралізації влади, передача частини повноважень органам місцевого зібрання здійснюється лише в інтересах територіальних громад та їх жителів».

  Експерт з питань розвитку місцевого самоврядування Ярослав Максимчук ознайомив присутніх із етапами утворення об’єднаних територіальних громад, детально зупинившись на роз’яснення кожного кроку. Довів до відома присутніх досвід реформування в інших європейських країнах. Надав роз’яснення окремих статей законодавства, які регулюють правові, фінансові взаємовідносини ОТГ з іншими інститутами влади.

  Під час зустрічі представники територіальних громад брали активну участь в обговоренні тих чи інших питань, висловлюючи своє бачення.

  По завершенню заходу учасники залишились задоволеними доступним роз’ясненням всіх принципів реформування. В свою чергу експерт дякував за активність та зацікавленість представникам органів місцевого самоврядування.

07/06/2017

07/06/2017

07/06/2017

07/06/2017

Використані матеріали сайту Жмеринської РДА