Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


День Святого Миколая - день здійснення дитячих мрій.

          Небувале за своєю масовістю та розмахом дійство до Дня Святого Миколая  відбувалося 14 грудня 2011 року на Жмеринщині. Святий Миколай завжди асоціювався у дітей з дивом, подарунками, веселощами. І таке диво дітям-сиротам, таким, що позбавлені батьківського піклування, інвалідам та дітям з багатодітних родин подарував депутат обласної Ради Мовчан Іван Михайлович та його дружина Ніна Дмитрівна. У святковому заході взяли участь близько 300 дітей різних категорій разом із своїми батьками, опікунами, вихователями. Дійство відбувалося відразу у кількох залах кафе «Людмила» м.Жмеринка. Учасникам свята накрито столи всілякими наїдками, солодощами. Потурбувалися організатори і про розваги. На дітвору чекали улюблені мультфільми, веселий клоун, лялькова вистава. Кожному маленькому гостеві були запропоновані карнавальні атрибути, святкова мішура. Охочі мали змогу взяти участь у виставці рукоділля, продекламувати вірші, чи заспівати пісню.

            Привітати дітей та дорослих з наступаючими святами завітали очільники району та міста. Теплі, щирі слова гарних побажань звучали з вуст голови районної державної адміністрації Ю.М.Твердохліба, голови районної ради В.Г.Малярчука, міського голови З.В.Трахтенберга. А також  головного гостя  І.М.Мовчана з дружиною Ніною Дмитрівною.

            На святі був присутній священнослужитель протоієрей Петро Шавула. Разом з ним діти прочитали вірш-молитву, отримали у подарунок іконки з ликами Святих.

            Працівники культури міста та району підготували розважальну програму.

            Звичайно ж, з’явився і сам Миколай з янголятами. Привітавши діток зі святом, виконав свою головну місію – обдарував подарунками.

            Діти поверталися до своїх домівок ситими, сповненими гарних вражень, нових знайомств – щасливі.