Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


День Святого Миколая

      Святий Миколай-Чудотворець, архієпископ Мирлікійський, належить до найвизначніших святих християнської церкви. Його люблять і вшановують на Заході та Сході. З особливим нетерпінням чекають на день пам'яті святителя діти - бо для них то означає веселе свято й подарунки.
     Ось і у Жмеринському районі 19 грудня у День пам’яті Святителя Миколая перші особи району традиційно побували у комунальній установі "Жмеринський районний будинок творчості школярів та юнацтва", Жмеринській школі-інтернат та інших дитячих установах міста та району вручивши подарунки та різноманітні солодощі дітям.

 

     Напередодні новорічних свят трапляється багато добрих, приємних подій, за кожною з яких стоять люди, які приймають виважені і правильні рішення.
     Ще у серпні 2010 року рішенням Жмеринської районної ради було створено освітній округ на базі Мартинівської ЗОШ І I-Ш ступенів. До освітнього закладу приходять діти з п'яти навколишніх сіл, в т.ч. з Біликовецької ЗОШ І- II ступенів 13 учнів 8-9 класів, які два дні на тиждень навчаються спільно з місцевими учнями. Всього до Мартинівської школи довозиться на навчання 64 дитини. Саме тому матеріальна база опорної школи постійно вдосконалюється, оновлюється.
     На шкільне подвір'я викочується новенький автобус «Еталон». З нагоди цієї події до навчального закладу завітали поважні гості, серед яких голова Жмеринської РДА Твердохліб Юрій Михайлович, голова Жмеринської районної ради Малярчук Василь Григорович, начальник відділу освіти Жмеринської РДА Цимбал Інна Володимирівна, начальник відділу охорони здоров'я Жмеринської РДА, депутат райради Ярмоленко Олександр Миколайович, завідуючий Мартинівською амбулаторією ЗПСМ, голова Ради школи, депутат районної ради Репула Микола Савович, Біликовецький сільський голова Вакула Любов Михайлівна.

     Голова Жмеринської районної ради Малярчук В.Г. у своєму виступі відзначив, що у цьому році Мартинівська школа обігрівається альтернативним природному газу паливом: дрова, щепа. Для цього в котельні встановлено 4 нових котли. Тому у цій школі дітям тепло, затишно, а це дає можливість кожній дитині самореалізовуватися у належних умовах.
-    Мартинівська школа упродовж останніх 8-ми років, - відмітила у своєму виступі начальник відділу освіти Жмеринської РДА , депутат Вінницької обласної ради Цимбал І.В., - за рейтинговими показниками займає І або II місця, демонструючи змістовну організацію навчального процесу, активну участь дітей у позаурочній та позашкільній діяльності. Освітяни і місцева влада бачать перспективу розвитку шкільних округів. Робили і будемо робити реальні кроки для створення на їх базі потужних навчальних центрів,
     Захід завершується словами подяки від учнів школи, в яких разом з цим прозвучали побажання і надалі посилювати реальну підтримку сільській школі.
     Голова Жмеринської РДА Твердохліб Ю.М. урочисто вручив ключі від автобуса директорові школи Бевзу І.І., під час цього голосно лунає могутнє учнівське: «Дякуємо!»
-    Школа постійно оновлюється, - повідомив Іван Іванович, - зміцнюється база навчання. В навчальному окрузі ведеться допрофільна підготовка учнів основної школи, створюються умови профільної освіти старшокласників.
     Висловивши подяку за підтримку діяльності освітнього округу, керівник школи висловив впевненість, що і надалі у стінах навчального закладу будуть плекати кожну дитину, вестимуть навчання, розвиток, виховання учнів справжніми щирими патріотами своєї Батьківщини. Саме про це лунає пісня «Хай зігріє...» у виконанні братів Василя та Євгена Юхименків під оплески присутніх.

     Біликовецький сільський голова Вакула Л.М., вітаючи колектив школи з отриманим автобусом, з наступаючими Новорічними святами, передала від спонсорів усім учням школи солодощі.
    На завершення учні школи та гості сфотографувалися поряд з новим автобусом «Еталон».