Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Дистанційна школа муніципального управління

8 червня відбувся установчий семінар інвестиційного менеджменту у житлово-комунальному господарстві, організований головою Деснянської районної державної адміністрації в м.Києві В.Жеребнюком, за участю заступника голови Вінницької облдержадміністрації В.Барецького, голови Жмеринської райдержадміністрації Ю.Твердохліба, районної ради В.Малярчука, сільських, селищного голів Жмеринського та Шаргородських районів, представників державних установ, організацій різних форм власності. Учасників семінару привітав голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб та висловив сподівання на тісну співпрацю територіальних громад із Центром муніципального менеджменту.

Заступник голови облдержадміністрації В.Барецький розкрив перед присутніми мету зібрання та зазначив, що всі територіальні громади, мешканці населених пунктів повинні бути зацікавленні в підготовці програм на залучення коштів та співфінансуванні відповідних заходів. Це і є господарський підхід до вирішення проблем. А епоха прохачів вже давно скінчилась. Вихід у вирішенні проблем територіальних громад є тільки у написанні програм та залучення інвестиційних коштів. Він побажав керівникам територіальних громад активізуватись в даному напрямку.


З вітальним словом до присутніх звернувся голова Деснянської районної в м.Києві державної адміністрації В.Жеребнюк, який вкотре був задоволений зустріччю із земляками та представив фахівця високого рівня, Президента Центру муніципального менеджменту (Хабітат) О.Затолокіна.

В активній атмосфері діалогу разом із сільськими та селищними головами О.Затолокін визначив потенційні проблеми населених пунктів в галузі житлово-комунальної сфери, презентував інвестиційні пропозиції, які планується реалізувати на засадах державно-приватного партнерства у рамках регіональної інвестиційної програми розвитку ЖКГ малих міст Вінницької області на 2012 – 2015 роки. У програмі семінару розглянуто питання регіональних стратегій сталого розвитку населених пунктів. По завершенні семінару підведено підсумки роботи даного етапу навчання. Попереду у очільників територіальних громад продовження курсу лекцій.