Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Економія на першому плані

01 грудня в залі засідань районної ради зібрались селищний та сільські голови, керівники установ освітньої, медичної та культурної галузей району, щоб обговорити питання особливостей формування районного та місцевих бюджетів на 2017 рік. Попередня нарада з обговорення цього питання відбулася 27 жовтня.

01/12/2016

У промові голова районної ради Малярчук В.Г. ознайомив присутніх з деякими показниками виконання бюджету сільських рад у 2016 р. Так, за 11 місяців 2016 року до затвердженого плану на початок року до сільських бюджетів додатково надійшло 12 млн. грн.., а це плюс 80 відсотків, що дало змогу в територіальних громадах виконати великий об’єм робіт по покращенню матеріальної бази закладів, установ, громад.

01/12/2016

Найбільше територіальних громад вклали коштів в ремонт закладів культури, це більше 4,5 млн. грн., на ремонт доріг 3,9 млн. грн., освітлення населених пунктів – 3,3 млн., 1,5 млн. грн. капітальних видатків на дошкільні навчальні заклади, 900 тис. грн. коштів власного бюджету вкладено у водогони.

Не забувають сільські територіальні громади і про підтримку районних комунальних установ. Субвенції були надані на медичні заклади, освіту, спортивно-масову роботу, трудовий архів, районну газету, територіальний центр соціального захисту на загальну суму більше 1 млн. грн..

 01/12/2016

Далі за допомогою слайдів з діаграмами, аналітичних матеріалів, підготовлених відділом економічного розвитку та фінансовим управлінням райдержадміністрації ознайомив присутніх із потребами на життєдіяльність соціальних закладів, доходами – витратами бюджетів сільських, селищної рад, закликав присутніх надавати конкретні пропозиції щодо шляхів економії та оптимізації.

Кожен із керівників галузей ознайомили присутніх із своїм баченням вирішення проблемних питань. В основному пропозиції стосувались проведення оптимізації закладів, передачі деяких повноважень на місцевий рівень, що зніме напруження з районного бюджету.

01/12/2016

В обговоренні виступили Станіславчицький сільський голова Перепечай В.М., Людавський сільський голова Пашковський  Р.С., Браїлівський селищний голова Резедент В.Д.

 01/12/2016

  Підсумовуючи нараду голова районної ради Василь Малярчук зазначив, що до вирішення проблеми утримання закладів соціальної сфери повинен долучитись кожен. Приємно те, що саме від керівників територіальних громад прозвучало, що ми повинні нести консолідовану відповідальність за соціально-економічний розвиток та стан соціальної сфери у Жмеринському районі.

01/12/2016

Було вирішено провести 12-13 грудня зустрічі в форматі «круглого столу», за участю першого заступника голови районної ради Монастирський О.І., начальника фінансового управління райдержадміністрації Гамарника В.А., начальника відділу освіти Цимбал І.В., начальника відділу охорони здоров’я Ярмоленка О.М. окремо з кожним із очільників громад і їх бухгалтерів.

01/12/2016