Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Фахівці Жмеринської районної ради долучилися до кластерної он-лайн наради

Фахівці Жмеринської районної ради долучилися до кластерної он-лайн наради з проблемних питань діяльності районних та обласних рад, яку ініціювала Українська асоціація районних та обласних рад. Обговорили проблеми в ході децентралізації. Визначили шляхи відстоювання субрегіонального рівня на найвищому рівні та організаційної самостійності органів місцевого самоврядування відповідно до Конституції України, враховуючи успішний досвід європейських держав.
Одним із головних питань, що обговорювалось учасниками - це фінансові гарантії діяльності районних рад, можливість виконання їх повноважень, захист інтересів громад районів.
Президент Української асоціації районних та обласних рад Сергій Чернов прокоментував хід децентралізації, зокрема, зазначивши:
"Від імені #УАРОР ми викладали нашу позицію і протягом минулого року керівництву держави на всіх рівнях говорили про всі ризики, яких не уникнути, якщо певні рішення будуть реалізовуватись у тому вигляді, в якому їх було прийнято на вищому рівні. Зокрема, ми пропонували зовсім іншу редакцію. З тим, щоб 2021 рік став перехідним роком, особливо в бюджетній сфері, і щоб ми еволюційним шляхом побачили, чи спроможні громади однаково виконувати повноваження.
Також, ми рекомендували диференційовано поставитись до передачі майна, наприклад якісь послуги зконцентрувати на рівні укрупнених районів і вони природно повинні там бути. Відрегулювати податкову базу з тим, щоб ті повноваження, які сьогодні виписані в Конституції України і в базовому Законі про місцеве самоврядування кожен рівень органу місцевого самоврядування разом зі своїм виконавчим комітетом і районною державною адміністрацією, яка є по суті виконавчим комітетом відповідної ради, могли реалізувати»..."
Доки ми не захистимо кожного працівника виконавчих апаратів районних рад, не дамо кожному депутату реалізувати свої права та обов’язки, а керівнику, якого обрали, виконати свою законну місію – ми не маємо права заспокоїтися.
Про це заявив Президент #УАРОР Сергій Чернов в ході кластерної онлайн-наради.
нарада
нарада
нарада