Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Фестиваль на Шаргородщині «Всі ми - діти твої, Україно!»

25 травня голова районної ради Малярчук В.Г., прийнявши запрошення гостинної Шаргородської землі, разом із головою райдержадміністрації Легезою О.В. та заступником голови райдержадміністрації Матвієнком О.О., взяв участь в урочистому відкритті ІІ-го Міжнародного фестивалю національних культур «Всі ми - діти твої, Україно!»

Даний фестиваль символізує обмін культурними надбаннями різних національностей, сприяє відкриттю нових творчих обдарувань, збагаченню духовних і культурних традицій. У  цьому році фестивалю виповнилось 25 років.

Презентували культуру і традиції власних регіонів та національностей, які там проживають понад 200 творчих колективів Молдови, Латвії, Румунії та Білорусі, Вінницької, Чернівецької та Житомирської областей.

До усіх учасників фестивалю звернулась  голова райдержадміністрації Кедик К.С., яка щиро і сердечно привітала вельмишановних гостей та учасників Міжнародного фестивалю на Шаргородській землі. «Саме на нашій благодатній землі розташовані величні Храмові комплекси, які увійшли до семи Чудес Вінниччини. Це архітектурний ансамбль Свято-Миколаївського монастиря, костел Святого Флоріана та Синагога. Літопис Шаргородщини – це славна і героїчна історія, унікальна архітектура і видатні пам’ятки минулих епох», - зауважила Катерина Станіславівна.

«Всі ми діти твої, Україно!» - у цих словах закладена глибинна суть цього фестивалю. Адже Шаргородська земля споконвіків поєднувала багато народів любов’ю до власної землі, до різних культур, які тут сплелися. І ми завжди демонстрували толерантність один до одного, - зазначив, звертаючись з вітальним словом до учасників та гостей заходу, голова обласної державної адміністрації Коровій В.В.  - Ми живемо в непростий час, в час багатьох викликів і проблем, але зобов’язані рухатися вперед – заради наших дітей, наших онуків, і повинні все зробити для того, щоб вони гордилися тим, що живуть на такі прекрасній, Богом даній українській землі».

В ході свята професійні та аматорські національні колективи країн зарубіжжя, регіонів України та Вінницької області презентували свої творчі надбання. Водночас гості та учасники заходу мали змогу оглянути виставку народного мистецтва «Містечко майстрів» та ознайомитись з роботою творчих майстерень, а щедрі господарі 32 територіальних громад району гостинно пригощали  всіх охочих традиційними українськими стравами в «національних світлицях».

 

25/05/2017

25/05/2017

25/05/2017

25/05/2017

25/05/2017

25/05/2017

25/05/2017

 

 

 

Використані матеріали з офіційних сайтів Вінницької ОДА, Шаргородської РДА.