Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Конкурсна рада напрацювала пропозиції щодо визначення кількості переможців 14-го Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад

26 квітня під керівництвом голови обласної Ради Анатолія Олійника відбулось засідання Конкурсної ради з проведення  14-го Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

– На порядку денному нинішнього зібрання основне питання – про завершення експертної оцінки проектів і реальний поточний стан щодо механізму фінансування 14-го Обласного конкурсу проектів, – зазначив Анатолій Олійник, розпочавши засідання. – Також ми маємо напрацювати пропозиції щодо визначення кількості тих проектів, які потрібно відібрати, як переможців.

За інформацією адміністратора конкурсу Віктора Іщука, на 14-ий Обласний конкурс подано 690 проектів, з них 547 допущено до конкурсу (без врахування екологічних). Обсяг співфінансування із обласного бюджету, необхідний для реалізації зазначених проектів, складає по загальному фонду конкурсу 74,7 млн. грн., при виділеному бюджеті 7,4 млн. грн., що склало всього 10% від потреби.

Під час засідання члени Конкурсної ради проголосували за можливість віднайти ресурси в обласному бюджеті для дофінансування конкурсу із загального фонду обласного бюджету, щоб профінансувати більше проектів, а саме: біля 30% проектів-переможців у разі перевиконання бюджету за підсумками першого півріччя 2017 року.

– Також депутатами підготовлено проект рішення щодо запиту до голови облдержадміністрації Валерія Коровія з проханням збільшити фінансування фонду конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Середній бал по всіх проектах склав 77, що є досить високим показником. Зараз можна з впевненістю сказати, що органи місцевого самоврядування успішно справилися з написанням проектів, – наголосив голова обласної Ради.

Така кількість написаних проектів місцевого самоврядування показує спроможність громад виділяти найбільш актуальні проблеми в житті територіальних громад та впроваджувати основи проектного менеджменту на місцях.

– Є такі райони, як Бершадський, Калинівський, Тростянецький, Крижопільський, які написали максимальну кількість якісних проектів від можливих, – зазначила депутат обласної Ради Лариса Білозір. – Громади Вінниччини здатні визначати шляхи, розраховувати та залучити власні та додаткові ресурси, окрім фонду конкурсу, в середньому по області громади на 1 грн. обласного фонду конкурсу здатні залучити 1,5 грн. додатково для розв'язання своїх проблем.

Під час зібрання було наголошено, що згідно з розпорядженням голови обласної Ради від 11 січня 2017 року №11 затверджено Положення та склад Конкурсної ради з проведення  14-го Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад і його результати цього року будуть оголошені на два з половиною місяці раніше, ніж у минулому році.

Переможців конкурсу визначатимуть під час наступного засідання Конкурсної ради.

26/04/2017

26/04/2017

26/04/2017

26/04/2017

Використані матеріали з офіційного сайту Вінницької обласної ради