Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Координаційна нарада щодо стану протидії злочинності та корупції

У Жмеринській місцевій прокуратурі 25.01.2019 року під головуванням керівника Жмеринської місцевої прокуратури Олександра Гуцола відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів районів, що підпадають під територіальну юрисдикцію Жмеринської місцевої прокуратури « Про стан протидії злочинності та корупції у 2018 році, а також   заходи, спрямовані на виявлення та запобігання злочинним проявам».

У заході взяли участь керівник Жмеринської місцевої прокуратури Олександр Гуцол, перший заступник керівника Олександр Трачук, заступники керівника місцевої прокуратури Андрій Кириченко та Віктор Куций, представники територіальних органів поліції, які територіально здійснюють свої повноваження на території Жмеринського, Барського, Тиврівського (окремо по м. Гнівань) та Шаргородського районів.

Керівник місцевої прокуратури Олександр Гуцол зазначив, що вжитими заходами вдалося досягти певних позитивних зрушень за результатами роботи у 2018 році.

Загальний рівень злочинності у порівнянні з аналогічним періодом минулого року знизився у Жмеринському та Барському районах на 25,4% і 9,5%, відповідно, що вплинуло на покращення криміногенної ситуації.

Менше вчинено тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень та злочинів середньої тяжкості у Барському, Жмеринському та Шаргородському районах.

Зменшилась кількість скоєних кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи у Барському, Жмеринському Шаргородському районах. Також відмічається позитивна динаміка зменшення кількості скоєних умисних вбивств в цих районах.

Рівень злочинності проти власності зменшився у Барському, Жмеринському, Шаргородському районах. Зокрема, зменшилась кількість скоєних крадіжок, грабежів, розбоїв, вимагань, шахрайств, привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Позитивна динаміка щодо зменшення кількості злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту відмічається у Барському, Жмеринському районах, проти громадського порядку та моральності у Барському та Шаргородському районах.

Кількість злочинів проти громадського порядку та моральності  збільшилася в Тиврівському, Жмеринському, Шаргородському районах. Рівень злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканності особи, проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини,  безпеки виробництва є стабільно високим в усіх районах.

Стан підліткової злочинності є стабільним або має динаміку до зниження. При загальнообласному зниженні на 11,3 % кількості кримінальних правопорушень скоєних неповнолітніми, більше їх вчинено в Тиврівському районі.

Всього на території Барського, Жмеринського, Тиврівського та Шаргородського районів зареєстровано 32 кримінальних правопорушення, що вчинені неповнолітніми або за їх участю. Найбільше вчинено у Тиврівському районі – 15, Жмеринському – 8, Шаргородському – 5, Барському – 4

Невідкладної активізації потребує робота оперативних підрозділів поліції щодо виявлення, розкриття та досудового розслідування кримінальних проваджень про злочини на пріоритетних напрямках, вчинених у бюджетній сфері, у сфері земельних відносин, про корупційні правопорушення. 

Керівник окреслив коло проблемних питань, у вирішенні яких правоохоронці повинні вжити першочергових заходів. Зокрема, це вжиття додаткових заходів щодо профілактики окремих категорій кримінальних правопорушень, у тому числі злочинів проти життя та здоров’я особи, майнових злочинів, а також злочинів щодо порушення правил дорожнього руху та експлуатації транспорту. Необхідно також активізувати протидію підлітковій злочинності.

Проаналізувавши стан справ, Олександр Гуцол поставив вимогу вжити заходів з метою попередження, виявлення та належного досудового розслідування фактів незаконного обігу наркотичних засобів, звернувши особливу увагу на ліквідацію каналів постачання та збуту наркотичних засобів та припинення діяльності організованих груп.

Заступник керівника Андрій Кириченко акцентував увагу присутніх на необхідності активізації діяльності правоохоронних органів з виявлення, розкриття та ефективного досудового розслідування кримінальних проваджень про злочини, якими заподіяно шкоду інтересам держави та територіальних громад. Враховуючи аграрну направленість, нагальним також є питання попередження, виявлення та належного досудового розслідування фактів рейдерства, насамперед в аграрному секторі, зайняття гральним бізнесом, а також злочинам в сфері земельних відносин, у сфері містобудування, в тому числі з ознаками корупції.

Протягом наради підведено підсумки спільної діяльності правоохоронних органів у запобіганні та протидії злочинності та корупції на території юрисдикції Жмеринської місцевої прокуратури.

З доповідями та поясненнями під час заходу виступили керівник Жмеринського відділу поліції  Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Валерій Домбровський, начальники відділень та структурних підрозділів.

За результатами проведеної наради прийнята постанова з визначенням низки скоординованих заходів, які необхідно реалізувати упродовж поточного року.

 

Керівник Жмеринської  місцевої прокуратури  радник юстиції   О. Гуцол

колегія прокуратури

колегія прокуратури