Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Козацькі забави - 2013

21 вересня у селі Чернятин Жмеринського району відбулися XVII районні сільські спортивні ігри «Козацькі забави-2013», метою яких було визначити кращу спортивну територіальну громаду району. Змагання було організовано за підтримки Жмеринського райвідділу у справах молоді і спорту та райради фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Козацтво завжди було символом нашого народу, уособленням сили та мужності. Маючи глибоке історичне коріння, козацтво є популярним у всіх куточках нашої країни, знаходить відгук у серці кожного українця.

Поборотися за звання переможців прибули 17-ть команд, тобто були представлені 17-ть сільських громад із 27 сільських і однієї селищної, які є у районі. У програмі змагань було: штовхання воза, козацька естафета (біг в мішках, стрибки тощо), гирі, армспорт та перетягування линви.

Захід відбувався на базі Чернятинського коледжу Вінницького національного аграрного університету.

На урочисте відкриття «Козацьких забав-2013» прибув голова обласної Ради, голова обласної організації ФСТ «Колос» Сергій Татусяк. Вітаючи учасників змагань, він зауважив, що Жмеринщина завжди демонструвала ініціативність у розвитку фізкультурно-спортивного руху на селі. І це завдяки позиції ветеранів спорту, сільських голів та районного керівництва.

– «Козацькі забави» – це унікальний формат змагань, бо тут є не тільки спорт, а й патріотичне виховання, духовність. На жаль, ми дещо втратили цю традицію, започатковану ще у 1986 році на Козятинщині. Тому найближчим часом на президії обласної організації «Колос» ми розглянемо питання, щоб відновити такі змагання в кожному районі, – повідомив С.Татусяк.

Козацькі забави по – жмеринськи

Він вручив організаторам кубок ФСТ «Колос» з тим, аби по завершенні турніру судді вручили його переможцю.

Також учасників і вболівальників зі святом спорту привітали: народний депутат України Віктор Жеребнюк, заступник голова райдержадміністрації Іван Віканов, керуючий справами районної ради Анатолій Паламарчук, голова районної організації ФСТ «Колос» Василь Кравчук, Чернятинський сільський голова Аркадій Мендельський і директор коледжу ВНАУ Віталій Малюта.

 

Крім того, кращих спортсменів, тренерів та активістів спортивної галузі Жмеринщини було відзначено Почесними грамотами райради і райдержадміністрації та подарунками. А для глядачів та вболівальників працювала «польова кухня», кухарі якої пригощали кашею та рибною юшкою.

Козацькі забави по – жмеринськи

Козацькі забави по – жмеринськи