Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Курс на євроінтеграцію України є незмінним, але повинен бути виваженим

Представники трудових колективів погоджуючись із позицією Президента України підтримали рішення про призупинення євроінтеграційних процесів.

Нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району

В Жмеринській райдержадміністрації 28 листопада 2013 року відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району. Метою зібрання було доведення державної політики в плані євроінтеграційних процесів.

Голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб у своєму виступі зазначив, що всі мають чітко розуміти, наша держава не змінює свого курсу і не відмовляється від намірів в майбутньому підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. В даний час так склалися обставини, що на шляху до цієї цілі країна має зробити паузу. В цей час керівництво держави має наміри вдосконалити законодавчу базу, яка б відповідала європейським стандартам та зміцнити економіку. Цей крок робиться для того, щоб у відповідальний момент, коли настане час підписання Угоди, Україна була економічно незалежною країною та на умовах рівноправного партнерства підписала Угоду з ЄС.

Нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району

   Свої коментарі останніх подій в країні дав голова районної ради С.Гринчук.

   У  своїх виступах очільники району наводили переконливі аргументи щодо вірності рішення Президента України про призупинення в державі євроінтеграційних процесів на даному етапі. Адже в сьогоднішніх умовах підписання Угоди привело б до величезних втрат для України, як в економічному секторі так і в соціальній сфері. Пауза у відношеннях Україна – ЄС призведе до відкриття нової сторінки у стосунках та дозволить Україні на умовах рівноправного партнерства ввести надалі перемовини про членство.

 

  Інформація, отримана керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району була донесена до представників їхніх трудових колективів 28-30 листопада.

 В світлі останніх подій актуальним є питання євроінтеграційних процесів в Україні. На рішення Президента та Уряду країни, які прийняті останнім часом, люди реагують по-різному. Тому з метою доведення державної політики щодо євроінтеграційних процесів, перші особи Жмеринського району - голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб, голова районної ради С.Гринчук провели ряд зустрічей з громадськістю в трудових колективах.

 Курс на євроінтеграцію України є незмінним, але повинен бути виваженим

29 листопада під час Колегії відділу освіти за участю голови районної ради С.Гринчука, начальника відділу освіти, депутата обласної Ради І.Цимбал , директорів загальноосвітніх закладів району, працівників відділу освіти райдержадміністрації, виступив Твердохліб Юрій Михайлович, який відмітив : беззаперечним є той факт, що Україна територіально є частиною європейської родини. В нашій державі знаходиться навіть географічний центр Європи. Тому європейський шлях України визначений самою долею. Але для того, щоб укласти успішну Угоду наша держава повинна бути сильною та стабільною. А для цього потрібно провести виважену системну роботу з адаптації законодавства, удосконалення економічних процесів до європейських стандартів, тощо. Незабаром так і станеться і Україна на рівних правах та можливостях заключить Угоду з Європейським Союзом. Такою є чітка позиція Глави держави, яку підтримує інтелігенція району.

 Зустріч з працівниками залізниці

Також цього ж дня відбулась зустріч з керівниками структурних підрозділів Жмеринської дирекції залізничних перевезень (начальник А.Любінін).

В своїх виступах очільники району привели ряд аргументів, які пояснюють прийняття рішень щодо відстрочення підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Особливо наголошено на тому, що керівництво нашої держави діє виключно в інтересах українського народу. В даний час в процесі євроінтеграції буде зроблено перерву, яку передбачено використати для вдосконалення українського законодавства за європейськими принципами, вдосконалення демократичних стандартів, зміцнення економіки країни.

 

  Голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб зазначив, що нашим Урядом за останній час зроблено в країні дуже багато позитивних зрушень. Доводив це на прикладі нашого району. Адже Жмеринщина має багато здобутків в різних сферах діяльності - і в сільському господарстві, в освіті, в медицині, ін.. Все це є рух до Європи. І цей шлях буде продовжено.

  Відкривається нова сторінка у відношеннях «Україна – ЄС»

Жителі району активно слідкують за перебігом подій, які відбуваються в державі щодо членства України в Євросоюзі. З метою роз’яснення жителям району позицію Президента та Уряду України щодо призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію України з ЄС голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб, голова районної ради С.Гринчук провели зустріч із соціальними працівниками комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування», РЦСССДМ, працівниками закладів культури та медицини району.

Відкривається нова сторінка у відношеннях «Україна – ЄС»