Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Місцеві вибори 2020 і COVID-19: що потрібно знати

Небезпека COVID -19 залишається. За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, сьогодні, 23 жовтня, в Україні зафіксовано 7517 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 – коронавірус встановив черговий антирекорд по кількості нових хворих за добу.  

Що варто знати та яких правил дотримуватися, щоб проголосувати на місцевих виборах-2020, не наражаючи на небезпеку власне здоров`я та оточуючих? 

Нагадаємо, голосування відбудеться 25 жовтня з 8 години до 20 години без перерви.

Організацію підготовки та проведення відповідних виборів із дотриманням санітарних норм та правил, протиепідемічних заходів забезпечують дільничні виборчі комісії.

Перед початком роботи голова окружної, територіальної, дільничної виборчої комісії, у разі його відсутності - заступник голови виборчої комісії, а в разі відсутності голови та його заступника - секретар комісії визначає відповідальну особу, яка проводить опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг:

  • усім особам, які заходять до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій, перед входом до таких приміщень;
  • усім особам, які беруть участь в організації голосування виборців за місцем перебування;
  • залученим до виконання обов’язків під час виборчого процесу поліцейським, працівникам органів, закладів, установ, на території яких розташовані приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій.

У разі виявлення в особи підвищення температури тіла понад 37,2 °С та/або симтомів респіраторних захворювань, такій особі буде рекомендовано утриматися від відвідування приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування, участі в організації голосування виборців за місцем перебування та звернутися за медичною допомогою.

На вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування:

  • обладнуються місця із спиртовмісними дезинфікуючими (антисептичними) засобами для рук (стійки, станції, настінні диспенсери тощо);
  • розміщуються інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів, що впроваджуються.

Біля входу та у приміщенні для голосування має бути нанесено розмітку, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра та оптимальний маршрут руху для здійснення голосування.

За можливості забезпечується окремий вхід та вихід з приміщення для голосування, а потоки виборців, що входять до приміщення для голосування та залишають його, повинні бути розділені.

Виборцям під час проведення голосування необхідно:

  • дотримуватися протиепідемічних заходів;
  • обробити руки дезінфікуючими (антисептичними) засобами перед входом до приміщення для голосування та після виходу з нього;
  • перебувати у респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовленій самостійно, таким чином, щоб були прикриті рот та ніс. Члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи;
  • утриматися від відвідування приміщень для голосування разом з дітьми;
  • самостійно, не передаючи документ в руки членам виборчої комісії, показати документ, який підтверджує особу та громадянство України (при цьому виборець самостійно (за можливості) перегортає сторінку документа для повного ознайомлення з його даними членами виборчої комісії);
  • за можливості для здійснення голосування використовувати особисту ручку;
  • після виходу з приміщення для голосування залишити одноразові рукавички, інші одноразові засоби індивідуального захисту в контейнерах/урнах для централізованого збору та утилізації використаних засобів індивідуального захисту.

У приміщенні виборчої комісії, приміщені для голосування та біля виходу з них обладнуються місця (контейнери/урни) для централізованого збору та утилізації використаних засобів індивідуального захисту та забезпечується візуальне позначення таких місць.

У приміщенні для голосування рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.

У день виборів у приміщенні для голосування визначеним виборчою комісією членом комісії або балансоутримувачем приміщення здійснюється регулярне, не рідше ніж один раз на 2 години, протирання контактних поверхонь (дверні ручки, поручні, сидіння тощо) дезінфікуючими засобами без переривання виборчого процесу.

Проведення вологого прибирання приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування, санітарних кімнат (за наявності) з використанням мийних та дезінфікуючих засобів здійснюється не рідше ніж один раз на 4 години під час роботи виборчої комісії чи в день голосування.

Бережіть себе та своїх рідних! Будьте здоровими та відповідальними!

правила голосування

правила голосування

правила голосування

правила голосування