Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


На Жмеринщині віншували учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

До 14 грудня 1986 року, коли учасники ліквідації страшної аварії на Чорнобильській АЕС здобули першу перемогу, спорудивши захисний саркофаг над 4 енергоблоком, пройшло нестерпних сім з половиною місяців пекельної боротьби, що супроводжувалася важкими хворобами, смертельними втратами і думками про невідомі наслідки. Але вони вистояли, щоб отримати свою першу перемогу, яку відзначають щороку як свято, хоча й гірке.

Відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулось 13 грудня 2019 року в районному будинку культури за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівників та представників громадських організацій «Жмеринська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України», «Інваліди Чорнобиля», громадськості, засобів масової інформації.

Світлу пам’ять тих, хто поклав життя захищаючи світ від «мирного атому» вшанували хвилиною мовчання.

 До пам’ятника Героям – чорнобильцям право покласти квіти надано членам громадської організації Жмеринська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України»» Н.Осадчук та О.Варлахову.

З вітальними промовами перед ліквідаторами аварії виступили перший заступник голови районної державної адміністрації О.Монастирський та заступник голови районної ради В.Бігас. Вони висловили щиру вдячність мужнім землякам за вагомий внесок у ліквідацію наслідків аварії на атомній електростанції, високе почуття громадянського обов’язку, мужність та велику самопожертву заради майбутнього людства. Привітали усіх присутніх в залі з релігійним святом Андрія Первозванного. Бажали здоров’я, щастя, усіляких гараздів, миру та спокою в країні, Божого благословення.

За дорученням обласного керівництва представнику громадської організації «Інваліди Чорнобиля» М.Шевчуку вручена Почесна грамота обласної державної адміністрації, обласної Ради та грошову винагороду.

З нагоди свята Почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради з грошовою винагородою відзначено 31 учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Від влади міста привітали ліквідаторів та вручили їм нагороди заступник міського голови О.Боровська та керуючий справами виконавчого комітету міської ради А.Стемповський, розпорядження секретаря Жмеринської міської ради Ю.Світлака зачитав заступник міського голови В.Дудік.

Слова привітань та найкращих побажань на адресу своїх побратимів, а також вдячності за розуміння і підтримку – на адресу влади лунали з вуст керівника громадської організації «Жмеринська організація інвалідів «Союз Чорнобиль України» Г.Варлахової. На знак поваги вона вручила керівникам району та міста книги пам’яті України «Дзвони Пам’яті Чорнобиля. Вінницька область», у якій зазначено імена тих, хто поклав своє життя в ім’я майбутнього людства. Членам своєї організації вручила матеріальну допомогу.

Під час заходу святковий настрій в залі створювали працівники та вихованці районного будинку культури.

вшанування чорнобильців

вшанування чорнобильців

вшанування чорнобильців

вшанування чорнобильців

вшанування чорнобильців

вшанування чорнобильців

вшанування чорнобильців

вшанування чорнобильців

Використані матеріали сайту Жмеринської райдержадміністрації