Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Новини 17 липня 2013 р.

 

17 липня був насичений подіями. У цей день відбувся звіт  голови Жмеринської районної  державної адміністрації ТВЕРДОХЛІБА Юрія Михайловича щодо виконання доручення голови облдержадміністрації Мовчана І.М. від 04.02.2013 р. № 01-1-14/678  по підсумках соціально-економічного розвитку Жмеринського району за І півріччя 2013 року,  введена в експлуатацію реконструйована амбулаторія загальної практики сімейної медицини в с.Чернятин, проведено засідання Координаційної ради при голові Жмеринської районної ради за участю заступника голови районної ради Н.Рожок, керуючого справами виконавчого апарату районної ради А.Паламарчука, сільських, селищного голів.

Але, про усе по порядку.

Виконання завдань та реалізація ініціатив Президента України у звіті голови Жмеринської РДА

17 липня 2013  року з 9 год. до 12 год.  в Будинку науки та техніки залізничників м. Жмеринка проходив звіт голови Жмеринської районної  державної адміністрації ТВЕРДОХЛІБА Юрія Михайловича щодо виконання доручення голови облдержадміністрації Мовчана І.М. від 04.02.2013 р. № 01-1-14/678  по підсумках соціально-економічного розвитку Жмеринського району за І півріччя 2013 року.

 Виконання завдань та реалізація ініціатив Президента України у звіті голови Жмеринської РДА

Учасники звіту:    голова облдержадміністрації, голова обласної ради, заступники голови облдержадміністрації, депутати обласної ради, керівники  департаментів, головних управлінь, управлінь та відділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, голова Жмеринської районної державної адміністрації, голова Жмеринської районної ради, секретар Жмеринської міської ради, заступники голови  райдержадміністрації та районної ради, керівники   апарату та структурних підрозділів Жмеринської райдержадміністрації,   районних підприємств, установ, організацій, керівники агроформувань, депутати  районної ради, селищний та сільські голови, секретарі селищної та сільських рад, представники територіальних громад (директори шкіл та ДНЗ, медичних установ, соціальні працівники, директори будинків культури, клубів, депутати  сільських рад, громадські активісти), представники засобів масової інформації.

 Виконання завдань та реалізація ініціатив Президента України у звіті голови Жмеринської РДА

Всього запрошувалось – 387 чол., прибуло 365, з них представників територіальних громад запрошувалось – 239 чол., прибуло – 232.

 Виконання завдань та реалізація ініціатив Президента України у звіті голови Жмеринської РДА

Відкрив і вів засідання голова обласної державної адміністрації МОВЧАН Іван  Михайлович. В обговоренні звіту голови районної державної адміністрації  ТВЕРДОХЛІБА Юрія Михайловича приймали участь керівники департаментів, головних управлінь, управлінь та відділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, керівники структурних підрозділів Жмеринської райдержадміністрації.

 В обговоренні виступили:

 ПЕРЕПЕЧАЙ Володимир МиколайовичСтаніславчицький сільський голова

Доповів про стан соціально-економічного розвитку Станіславчицької територіальної громади, зупинився на основних досягненнях в роботах по освітленню вулиць,  водогонів, участі в конкурсах розвитку територіальних громад різного рівня, завершення будівництва 9-квартирного житлового будинку. Поділився з основними планами на майбутнє. Визначив основні проблеми сільських територіальних громад, таких, як заготівля м’ясопродукції від населення та забезпечення безперебійним енергопостачанням сіл.

 КОРЧМАРЮК Ніна Семенівнаголова Чернятинської первинної організації ветеранів

Висловила вдячність голові Жмеринської райдержадміністрації ТВЕРДОХЛІБУ Ю.М. за роботу з ветеранами району, допомогу у проведенні благоустрою населених пунктів Чернятинської сільської ради, відкриття медамбулаторії, подякувала МОВЧАНУ І.М. за формат зустрічі та надану можливість ближчого спілкування народу з владою. 

 РОСТИСЛАВпротоієрей Української православної церкви смт. Браїлів,відповідальний за зв’язки із владою.

Висловив турботу щодо стану кладовищ та благоустрою населених пунктів. Відзначив позитивний досвід в організації та проведенні у школах уроків православної етики.

 ВИГРІВАЧ Лариса Петрівна – депутат районної ради

Подякувала за тісну співпрацю районної, обласної влади по вирішенню питань розвитку територіальних громад, особливо в галузі освіти, допомоги у залученні коштів донорських організацій для вирішення проблем сіл, висловила підтримку соціальних ініціатив Президента.

 Виконання завдань та реалізація ініціатив Президента України у звіті голови Жмеринської РДА

Підвели підсумки наради  голова обласної ради ТАТУСЯК С.П. та голова обласної державної адміністрації МОВЧАН І.М.

 

 

 

Пріоритетним напрямком роботи районної влади на Жмеринщині є забезпечення сприяння розвитку територіальних громад, створення комфортних умов для проживання, належного обслуговування їх жителів.

 Сприяння розвитку громад та комфортному проживанню населення – основне завдання районної влади

  Завдяки плідній співпраці громади з владою завершена реконструкція амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с.Чернятин, яку 17 липня 2013 року введено в експлуатацію. Амбулаторія відповідає всім вимогам табелю оснащення, затвердженого Міністерством охорони здоров’я України. В приміщені виділені площі для розміщення аптечного пункту, стоматологічного, фізіотерапевтичного кабінетів, стерилізаційної кімнати, лабораторії, палатами для денного перебування хворих, пункту тимчасового базування Жмеринської міської станції швидкої медичної допомоги, яка буде обслуговувати близько 10 тисяч населення жителів Жмеринського та Барського районів, дасть змогу долати відстань до пацієнта бригаді швидкої медичної допомоги протягом 20 хвилин. Сума коштів затрачених на реконструкцію закладу та його оснащення з урахуванням спонсорської допомоги склала понад 2 млн.грн..

  Сприяння розвитку громад та комфортному проживанню населення – основне завдання районної влади

В день відкриття заклад медицини відвідали представники керівництва області на чолі з головою облдержадміністрації І.Мовчаном. Детально ознайомившись з усіма приміщеннями амбулаторії, очільник області висловив своє задоволення побаченим. Він зазначив, що амбулаторія відповідає всім вимогам часу, спроможна забезпечити належне обслуговування населення та є одним із кращих подібних закладів медицини в області. Подякував громаді села, керівництву району за докладені зусилля для реалізації проекту.

 Сприяння розвитку громад та комфортному проживанню населення – основне завдання районної влади

  На церемонії відкриття медичного закладу з вітальною промовою виступили: голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб, голова районної ради С.Гринчук.

   Голова райдержадміністрації Ю.Твердохліб зазначив, що важливості та актуальності цій події надає те, що серед запроваджених Президентом України соціальних ініціатив, особлива увага приділяється реформуванню, модернізації медичної галузі, створенню належних умов та наданню якісних медичних послуг населенню, що є невід’ємним від загального розвитку територіальних громад. Ця зразково – показова амбулаторія є окрасою не тільки району, а й області як результат медичної реформи, яка успішно проходить на теренах нашого району. Висловив вдячність за сприяння у реалізації задуму обласному керівництву, особливо голові обласної державної адміністрації І.Мовчану. Щирі слова подяки звучали на адресу спонсорів, небайдужих людей, які доклали немало зусиль для того щоб в нелегких умовах сьогодення покращити якість медичних послуг, створити атмосферу затишку, доброзичливості та співчуття в закладі. Привітав жителів громади із знаменною подією, побажав усім міцного здоров’я, успіхів, наснаги, достатку та благополуччя. Висловив сподівання, що візити до закладу жителів громади будуть лише в профілактичних цілях.

   Свої вітання та найкращі побажання жителям громади та всім учасникам реалізації проекту, працівникам закладу висловили головний лікар ЦПМСД О.Калінський, головний лікар ЦРЛ Р.Боровський, Чернятинський сільський голова А.Мендельський, директор Чернятинського коледжу ВНАУ В.Малюта, голова первинної ветеранської організації Н.Корчмарюк, ветеран війни Г.Бабич.

   Начальник відділу охорони здоров'я О.Ярмоленко зачитав розпорядження голови райдержадміністрації, згідно якого за значний внесок у розвиток медичної галузі району та сприяння реконструкції амбулаторії нагороджено Почесними грамотами представників громади села та району, ветеранів медичної галузі, колишніх працівників Чернятинської дільничної лікарні.

 Сприяння розвитку громад та комфортному проживанню населення – основне завдання районної влади

  Честь розітнути червону стрічку перед входом до амбулаторії було надано голові райдержадміністрації Ю.Твердохлібу, голові районної ради С.Гринчуку та сільському голові А.Мендельському.

 Сприяння розвитку громад та комфортному проживанню населення – основне завдання районної влади

  Громада ж вітала представників районної та місцевої влади запашними короваями.

   На знак введення в дію амбулаторії загальної практики сімейної медицини працівникам закладу передано символічний ключ.

   Всі присутні після урочистої церемонії відкриття змогли оглянути приміщення відреконструйованої амбулаторії.

 Сприяння розвитку громад та комфортному проживанню населення – основне завдання районної влади

 

 

  На засіданні Координаційної ради при голові Жмеринської районної ради за участю заступника голови районної ради Н.Рожок, керуючого справами виконавчого апарату районної ради А.Паламарчука, сільських, селищного голів, яка відбулася 17 липня 2013 року розглядалися важливі питання життєдіяльності та соціально-економічного розвитку громад району.

   Згідно порядку денного засідання розглянуто питання виконання бюджетів, забезпечення надходження місцевих податків та зборів і порядок їх справляння, зайнятості населення територіальних громад. Особливу увагу приділили обговоренню питання моделювання системи місцевого самоврядування в районі.

Об’єднання зусиль та резервів на користь територіальних громад

   У своєму виступі голова районної ради С.Гринчук зробив акцент на актуальній темі для Жмеринського району, а саме на вдосконаленні системи місцевого розвитку з метою об’єднання зусиль та ресурсів на користь територіальних громад. Як зазначив очільник ради, Жмеринський район активно долучився до реалізації завдання Президента України щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів. В районі неодноразово серед широких мас населення обговорювалась Концепція реформування місцевого самоврядування.

   Звертаючись до очільників територіальних громад, С.Гринчук зауважив, що дискусія щодо моделювання системи адміністративно-територіального устрою району розкрила ряд проблем та запитань. Адже як і в цілому по Україні, так і в районі істотно зменшилась чисельність сільського населення, більша половина сільських рад дотаційні. Подрібненість адміністративно-територіальної мережі знижує якість надання публічних послуг, робить нераціональною систему підпорядкування і компетенції, схему делегованих та власних повноважень. А тому цілком зрозумілим є крок до здійснення змін, головна мета яких – досягнення сталого розвитку територій, самодостатність громад, створення сприятливих умов для життя людей, їх праці і відпочинку.

Об’єднання зусиль та резервів на користь територіальних громад

   Голова районної ради наголосив, що районна влада спрямовує свої дії на сприяння створенню належних умов для розвитку територіальних громад, але для результативного вирішення проблем територій, їх соціально-економічного розвитку велике значення має ініціативність громади, її бажання змінити своє життя на краще. Тому він наполягав на більш тісній співпраці сільських, селищного голів з жителями громад, об’єднаннями громадян.