Заступник голови Жмеринської районної ради

8 скликання

МУРАШКО

Віктор Миколайович

 КАРТА РАЙОНУ докладніше

ДЕРЖАВНІ РЕСУРСИ


Нові умови перетину кордону в Україні

перетин кордону

На засіданні Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 року прийнято постанову №230, якою внесено зміни в постанову №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COv-2».

Згідно даної постанови іноземним громадянам, незалежно від країни прибуття, необхідно надати негативний результат ПЛР-тесту, що зроблений не раніше 72 годин до перетину кордону, а також поліс медичного страхування, що покриває в тому числі і витрати на лікування COVID-19.

Щодо громадян України, що повертаються з-за кордону, вони мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, в якій зоні знаходиться країна, звідки вони в’їжджають.

Від самоізоляції звільняються такі особи, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою :

  • громадяни України, які не досягли 12-ти років;
  • водії та члени екіпажів вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, члени екіпажів повітряних та морських, річкових суден, члени поїзних та локомотивних бригад;
  • громадяни України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;
  • громадяни України, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більше ніж за 48 годин до перетину державного кордону.

Громадянин України, який підлягає самоізоляції у зв’язку з перетином державного кордону, зобов’язаний встановити та активувати мобільний додаток системи «ВДОМА». У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадянин України підлягає обсервації.

Самоізоляція, обсервація громадянина України у зв’язку з перетинанням державного кордону України припиняється в разі  одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетинання державного кордону.      

Додатково отримати безоплатну первинну чи  вторинну правову допомогу в Жмеринському бюро правової допомоги  можна звернувшись письмово за поштовою адресою Жмеринського бюро правової допомоги : 23100, Вінницька обл., м.Жмеринка, вул.Валерія Брезденюка, 19, на електронну пошту чи за телефоном : (04332) 5-23-78

 

Начальник відділу «Жмеринське бюро правової допомоги» В.С. Цимбал